Altair demonstreert simulatie-gestuurde ontwerptechnologie op Hannover Messe

0
71

Altair demonstreert op de Hannover Messe simulatie-gestuurde ontwerptechnologie voor het optimaliseren van engineering- en productieprocessen. Tevens verzorgt de specialist in simulatietechnologie een conferentie over het automatiseren en digitaliseren van productontwikkelingsprocessen.

Altair ontwikkelt simulatietechnologie voor het optimaliseren van productontwerpen, engineeringmethoden en -processen en beslissingen die de prestaties van bedrijven verbeteren. De ontwerptechnologie die op de Hannover Messe getoond wordt, is onder meer geschikt voor het modelgebaseerd ontwikkelen en simuleren van slimme producten en geïntegreerde systemen. De toepassingen daarvan zijn te zien tijdens het autonoom engineeren van een zelf-balancerende scooter, ontwikkeld door Hochschule Weingarten en de Universiteit van Stuttgart, het 3i-PRINT project en een ABB-case voor multi-body dynamica en vermoeiingsanalyse van een industriële robot. Tevens toont het bedrijf Coffee het SolidThinking-platform en een Markforged 3D-printer.

Mechatronische systemen integraal simuleren
“Het verheugt ons samen met Hochschule Weingarten en de Universiteit van Stuttgart de concepten voor autonoom engineeren te kunnen presenteren”, zegt Mirko Bromberger, Director Marketing & Additive Manufacturing Strategies bij Altair Engineering. “De complexiteit van producten zoals een zelf-balancerende scooter maakt het noodzakelijk mechatronische systemen integraal te analyseren en te simuleren. Inclusief de structuur, sensoren, aandrijvingen, controllers en andere onderdelen. Deze scooter is een uitstekend voorbeeld om alle ontwikkelstappen en toepassingen van Altair’s simulatie-gestuurde innovatiemethode te demonstreren.”

Automatiseren van productontwikkeling
De Hannover Messe wordt van maandag 23 april tot en met vrijdag 27 april gehouden. Op woensdag 25 april verzorgt de Altair University vanaf het CAE-forum een conferentie over het automatiseren en digitaliseren van productontwikkelingsprocessen. De conferentie is gericht op de behoeften en uitdagingen van engineers bij het ontwikkelen van steeds complexere producten, zoals voor Industry 4.0. Behalve de simulatie-gestuurde methoden en oplossingen van Altair komen daar ook de eisen en uitdagingen voor het ontwikkelen van innovatieve producten aan bod, zoals de zelf-balancerende scooter van Hochschule Weingarten en de Universiteit van Stuttgart.