Altair koopt Flow Simulator van GE Aviation

Altair heeft Flow Simulator van GE Aviation gekocht. Dat is geïntegreerde software voor stromingen, warmteoverdracht en verbranding, waarbij met verschillende nauwkeurigheden simulaties zijn uit te voeren om het ontwerp van machines en systemen te optimaliseren. Tegelijkertijd hebben beide bedrijven een ‘memo of understanding’ (MoU) getekend voor een lange termijn strategisch samenwerkingsrelatie en managementcontacten. Daarin staat dat Altair de Flow Simulator blijft doorontwikkelen en dat GE Aviation toegang krijgt tot Altair’s complete softwareportfolio voor het onderzoeken van nieuwe toepassingen en workflows.

GE Aviation heeft Flow Simulator ontwikkeld voor het snel simuleren van alle stromingen in vliegtuigmotoren

Ontwerpen op systeemniveau wordt kritischer omdat organisaties de verantwoordelijkheid hebben om steeds complexere toepassingen te simuleren. Daarom is er een grote behoefte aan software waarmee snel complete systemen te modelleren zijn en het gedrag te simuleren is. Onder andere voor roterende machines, elektrische mobility, windturbines, warmtewisselaars en vrijwel alles met betrekking tot thermisch management.

GE Aviation heeft Flow Simulator ontwikkeld voor het snel simuleren van alle stromingen in vliegtuigmotoren, tijdens de cyclus van opstijgen vanaf de startbaan, de vlucht en de landing. Vanaf het begin is deze software gebruikt voor het eenvoudiger modelleren van complexe thermische toepassingen, zoals ook voorkomen in de zorg, bij locomotieven en duurzame energieopwekking. Voordat Altair de simulatiesoftware overnam, distribueerden ze Flow Simulator al via de Altair Partner Alliance (APA).

“We hebben al enkele jaren samengewerkt met GE Aviation aan verschillende initiatieven, zoals rotordynamiek met Altair OptiStruct”, zegt James R. Scapa, Altair oprichter en Chief Executive Officer. “Daar zijn al nieuwe samenwerkingskansen uit ontstaan. Wij waarderen de sterke relatie met GE Aviation nu we onze krachten bundelen voor het aanjagen van innovaties op het gebied van vliegtuigmotoren en in andere markten. Door gebruik te maken van onze simulatiesoftware en AI-gestuurde aanpak van innovatie, ontstaan er nieuwe mogelijkheden om Flow Simulator uit te breiden en geschikt te maken voor andere toepassingen. Zoals in de auto-industrie, de ontwikkeling van elektrische mobiliteit, duurzame energieopwekking en voor defensie.”

“Altair gaat de Flow Simulator functionaliteit om complexe thermische systemen eenvoudiger te modelleren naar andere markten brengen”, zegt Arjan Hegeman, senior executive technology van GE Aviation. “Ondertussen gaan Altair en GE Aviation de software verder ontwikkelen en zowel nieuwe simulatietechnologie als ontwerptools toevoegen die de toepasbaarheid ervan uitbreidt voor een bredere gebruikersgroep.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Altair met industriële digitale transformatie op Hannover Messe

06-04 Bezoekers kunnen tevens in gesprek gaan met Altair experts en deelnemen aan de digitale…

Automatisering

Altair verbetert simulaties voor elektronische systemen

01-03 Altair’s nieuwe functionaliteit stelt engineers in staat om elektronische systemen op alle aspecten van…

3D

Ontwerp- en simulatie-oplossing voor 3D-printen

26-12 Altair heeft op de Formnext-beurs in Frankfurt een nieuwe ontwerp- en simulatie-oplossing geïntroduceerd voor…

3D

Rösler breidt service uit met het merk AM Solutions

10-10 De dienstverlening op het vlak van 3D metaalprinten wordt door Rösler verder uitgebreid. Met…

3D

Altair demonstreert voordelen simulatiegestuurd ontwerpen op formnext

12-11 Vanaf dinsdag (13-16 november) is in Frankfurt de vierde editie van formnext, internationale beurs…

Automatisering

Altair demonstreert simulatie-gestuurde ontwerptechnologie op Hannover Messe

16-04 Altair demonstreert op de Hannover Messe simulatie-gestuurde ontwerptechnologie voor het optimaliseren van engineering- en…

Automatisering

Altair Inspire 2018 simulatiesoftware versnelt productinnovatie

16-02 Altair introduceert de Inspire 2018 simulatiesoftware voor het versnellen van productinnovaties. Deze software is…

3D

Een lichtere en sterkere VW Caddy

08-11 Simulatiespecialist Altair en Airbus-divisie APWORKS nemen samen deel aan formnext in Frankfurt (14–17 november).…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X