Altair met AI voor engineering en productie op Hannover Messe

Altair laat op de Hannover Messe de toegevoegde waarde van kunstmatige intelligentie (AI) voor engineering en productie zien. Met AI-aandreven simulatietechnologie voor de volledige levenscyclus van producten en complexe systemen, helpt het bedrijf organisaties in elk vakgebied de innovatiecyclus te versnellen.

Altair demonstreert op de Hannover Messe hoe organisaties hun digitale transformatie kunnen versnellen door het gebruik van simulatie, data-analyse, AI en high-performance computing (HPC).

Altair laat van 22 tot en met 26 april (hal 17, stand D25) onder andere zien hoe organisaties hun digitale transformatie kunnen versnellen door het gebruik van simulatie, data-analyse, AI en high-performance computing (HPC). Daarbij ligt de focus op AI-aangedreven engineering, simulatiegestuurd ontwerpen, AI op de fabrieksvloer en een digitale tweeling.

AI-aangedreven engineering

Bezoekers krijgen te zien hoe Altair’s AI-aangedreven engineeringtechnologie, met behulp van generatief en lichtgewicht ontwerpen, de functionele eisen en maakbaarheid kan harmoniseren. Ook ontdekken ze hoe AI-aangedreven engineering de computerondersteunde engineering (CAE) processen en resultaten versnelt, snelle fysische voorspellingen levert, vormherkenning verbetert en ontwerpen kan genereren en optimaliseren. Onder andere voor megacasting van het achterste gedeelte van een voertuigconstructie.

Simulatiegestuurd ontwerpen

Hoewel eindige-elementenmethode-software (FEM) al een halve eeuw commercieel verkrijgbaar is, blijft de transformatie van een CAD-ontwerp naar een simulatiemodel een knelpunt tijdens de productontwikkeling. Altair’s oplossing stelt ontwerpers en ingenieurs echter in staat om simulaties te integreren in het ontwerpproces. Met als voordeel dat al vanaf het begin de richting duidelijker wordt bepaald en prestatiedoelstellingen sneller te realiseren zijn. De slimme simulatiegestuurde ontwerpaanpak van Altair helpt tevens de innovatiekosten en -tijd te reduceren.

Altair laat op de Hannover Messe zien hoe simulatiegestuurd ontwerpen zelfs levens kan redden, met de innovatieve DRILL-X. Dit betreft ‘s werelds eerste brandblusapparaat dat boren en blussen combineert, mede mogelijk gemaakt met de tools van Altair en additive manufacturing.

AI op de fabrieksvloer

Terwijl veel bedrijven investeren of van plan zijn te investeren in data-analyse en AI, laat recente data zien dat slechts 13% van de bedrijven uitblinkt in het realiseren van hun datastrategie. Op de Hannover Messe laat Altair data-oplossingen zien voor het opschalen van AI-initiatieven, zonder dat daarvoor een team van data scientists nodig is, of dure service-opdrachten. Bezoekers zien tevens hoe Altair’s platform voor data-analyses te gebruiken is voor het optimaliseren van supply chains, het plannen van onderhoud en het optimaliseren van garantieprocessen.

Digitale tweeling

Altair demonstreert ook de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van een digitale tweeling, in samenwerking met LTTS. Tenslotte kunnen standbezoekers nog van een duurzaam geproduceerd kopje koffie genieten, vervaardigd met Gruppo Cimbali’s innovatieve en met een digitale tweeling ondersteund koffiezetapparaat.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Praktische voorbeelden van KI op Hannover Messe

17-04 “De innovatiekracht van de bedrijven die op de Hannover Messe aanwezig zijn, is groter…

Toeleveren

Waterstoftruck VDL blikvanger op NL Paviljoen Hannover Messe

17-04 De Nederlandse hightech industrie presenteert zich weer met het NL Paviljoen in hal 8…

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Automatisering

Duitse mkb’s zijn groter en maken vaker gebruik van AI

01-03 In het midden- en kleinbedrijf in Duitsland werken gemiddeld 6,8 werknemers, aanzienlijk meer dan…

Automatisering

‘KI en gebrek aan jong talent grootste uitdagingen ooit voor productietechniek’

30-01 Hij zal zich als WGP-president bijzonder gaan inzetten voor twee belangrijke gebieden die een…

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Automatisering

AI versnelt transitie naar servitization in maakindustrie

08-01 Onderzoek van bedrijfssoftwareproducent IFS wijst uit dat servitization vooral wordt gezien als een belangrijke…

Oppervlaktetechniek

AI maakt poedercoaten duurzamer

20-12 De eerste technologie in de sector, genaamd Flightpath, optimaliseert de instellingen van de apparatuur…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV