Altijd juiste hoogte snijden met TrueVolt principe

Optimaal platen snijden en lage operationele kosten hebben, is een herkenbaar uitgangspunt voor iedereen die in de staalbranche werkzaam is. Effectief kunnen werken. De juiste hoogte ten opzichte van de plaat moet altijd optimaal zijn.

TrueVolt is uitgebreid met een voorspellende technologie om buizen te snijden. Hierdoor is het nog steeds mogelijk om met hoge kwaliteit en lagere operationele kosten buizen te snijden.

Maximaal rechte snedes en constante snijkwaliteit realiseren, doordat de vlam altijd op de juiste hoogte in de plaat zit, is wat TrueVolt op plaatmachines doet. Een constante meting op basis van arc voltage, zodat de toorts ongeacht de dikte van het materiaal altijd op de juiste hoogte snijdt. TrueVolt is uitgebreid met een voorspellende technologie om buizen te snijden. Hierdoor is het nog steeds mogelijk om met hoge kwaliteit en lagere operationele kosten buizen te snijden. De consumable slijtage is minder door de optimale stroomsterkte.

Altijd optimale snijkwaliteit

De Voortman Pipe Cutting Unit is een recent product, van de machinebouwer uit Rijssen, om buizen te snijden. Deze is toegevoegd aan de plaatbewerkingsmachine de Voortman V310 en de Voortman V303. Vandaaruit wordt het TrueVolt principe ingezet om buizen te snijden. Of een buis nu eivormig of banaanvormig is, een optimale snijkwaliteit wordt toegepast om nauwkeurig te kunnen werken. Buizen, met een diameter tot 610 mm en een lengte tot 12 meter, kunnen worden gesneden door de rigide klemming en ondersteuning.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen