Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

0

De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied van aluminium voorbewerken met hoge snelheid.

Ontworpen voor maximale productiviteit in de ruimtevaartbewerkingen, met deze vijftandige frees worden tafelaanvoersnelheden verhoogd tot 66 procent in vergelijking met veelgebruikte drietandige gereedschappen.

KOR 5 is bedoeld om grote hoeveelheden metaal te verwijderen en zo snel mogelijk af te voeren uit de werkzone. De taps toelopende kern, variabele tandverdeling en 35° helix elimineren vibraties en buiging van het gereedschap. Koelvloeistof door het gereedschap spoelt spanen weg en vermindert de warmte. Bijzondere spaanopdelingsvormen, ontworpen om lange spanen te breken en het opnieuw snijden van spanen te elimineren, dragen bij aan hoge oppervlaktekwaliteiten.

KOR 5 heeft meer actieve contactpunten in vergelijking met een 2-snijder of 3-snijder schachtfrees omdat het een 5-snijder schachtfrees is, die verbeterde stabiliteit creëert en vibraties op zelfs de zwaarste sneden elimineert. Toepassing van het gereedschap met lage radiale aangrijping, maar hoge snedediepte resulteert in veel hogere spaan volumes dan traditionele methoden. En om voorspelbare prestaties bij maximale voedingssnelheden te garanderen, is de KOR 5 beschikbaar met Safe-Lock schachten die uit de houder trekken, voorkomen. “Gleuffrezen , diepe uitsparingen, dynamisch frezen, wat de aluminiumtoepassing ook is, KOR 5 kan het sneller”, zei Thilo Müller, Manager voor volhardmetalen frezen bij Kennametal.