Amerikaanse walserij gaat voor duurzaamheid

0

De Amerikaanse walserij Braidy Atlas gaat samen met BMW een roadmap formuleren voor samenwerking op het gebied van duurzaamheid en technische kwalificatie voor de toekomstige levering van aluminium platen voor auto’s uit de series 5000x en 6000x.

In dit kader is ook een strategie voor ‘closed-loop’-recycling uitgewerkt, waarin de logistiek optimale locatie van Braidy Atlas in Ashland (Kentucky), relatief dicht bij de productielocatie van BMW in Spartanburg (South Carolina), wordt benut.

Braidy Atlas heeft onlangs zijn voornemen aangekondigd om de eerste Noord-Amerikaanse walserij te worden die vanaf het begin van het proces 100% groene inputs gebruikt. Braidy heeft als eerste Amerikaanse walserij een vergunning op basis van lage luchtemissies gekregen van het Amerikaanse federale milieuagentschap en heeft als doel 20% minder emissies uit te stoten dan zijn concurrenten. Craig Bouchard, algemeen directeur van Braidy zei hierover: “BMW is een belangrijke klant. Dankzij onze kosteneffectieve, kwalitatief hoogwaardige en koolstofarme manier van werken, kan het bedrijf nu de kosten van zijn wereldwijde toeleveringsketen aanzienlijk terugdringen.” Lord Gregory Barker, medevoorzitter van Braidy Atlas, zei hierover: “Deze samenwerking is nog maar het begin van meer kansen, aangezien we het meest kwalitatief hoogwaardige aluminium combineren met de meest koolstofarme inhoud ooit. Op deze manier stellen we een interessante nieuwe standaard, niet alleen voor Noord-Amerika, maar voor de branche wereldwijd.”