AMI ‘leverancier van het jaar’ bij Zevij-Necomij

0

AMI in Lomm is op het relatiecongres van Zevij-Necomij, inkooporganisatie voor technische groothandel, uitgeroepen tot ‘Leverancier van het jaar’.

Deze verkiezing vond voor het eerst plaats. Naast AMI (aluminium bouwbeslag) waren Bison International en Saint-Gobain Abrasives  genomineerd. AMI was genomineerd met als thema Duurzaamheid; bij nieuwe duurzame projecten staat AMI altijd vooraan. Arthur de Ruiter, commercieel directeur, nam de award trots in ontvangst en benadrukte dat alle medewerkers hier een aandeel aan hebben.

Het relatiecongres in het Chassé Theater in Breda werd bijgewoond door zo’n 500 groothandels en leveranciers in bouw en industrie. In zijn openingswoord vertelde Marc de Dobbelaere, algemeen directeur van Zevij-Necomij, over de nieuwe strategie. Er zullen diensten ontwikkeld worden die bijdragen aan een intensievere samenwerking tussen leverancier, groothandel en eindklant. De door Zevij-Necomij ontwikkelde bestel-app gaf hij hierbij als voorbeeld. De grootste uitdaging voor de groothandel ziet hij in het behouden van de regie over de distributie van producten in de keten, maar vooral ook de regie te behouden over de distributie van data, informatie en kennis. Deze loopt steeds meer via digitale kanalen en het is aan de groothandel om hier voortvarend in te investeren. Zevij-Necomij zal hier zeker haar steentje aan bijdragen. “Wij blijven ons volop inzetten op de verdere digitalisering”, vertelt De Dobbelaere.

Erben Wennemars, oud-wereldkampioen schaatsen, inspireerde de zaal met zijn kijk op winnen. “Iedereen zegt te willen winnen, maar handelt daar niet naar. Wanneer je écht wilt winnen moet je totale verantwoordelijkheid pakken, eigenaarschap, zodat je ieder facet zelf in de hand hebt.”

’s Middags inspireerde key-note spreker Daan Roosegaarde de aanwezigen met zijn kijk op de nieuwe wereld. “Dingen veranderen of we het nu leuk vinden of niet,” stelt Roosegaarde. “Ik mis op dit moment in Nederland de lef en durf van vroeger. We hebben indertijd iets buitengewoons gecreëerd met onze dijken en gemalen.” Daan Roosegaarde riep de zaal op om de allure van vroeger naar nu trekken en niet bang te zijn om fouten te maken maar nieuwsgierig te zijn en nieuwe dingen te proberen.