Zevij-Necomij verwacht periode van grote veranderingen

Ruim 500 groothandels en toeleveranciers uit bouw en industrie waren vorige week aanwezig op de Relatiedag van Zevij-Necomij, die in het teken stond van het thema ‘succesvol veranderen’.

Marc de Dobbelaere, algemeen directeur Zevij-Necomij, voorspelt een periode van grote veranderingen, waarbij regelgeving omtrent de klimaatverandering de grootste prikkel tot deze verandering zal zijn.

In het Chassé theater in Breda voorspelde Marc de Dobbelaere, algemeen directeur Zevij-Necomij, een periode van grote veranderingen, waarbij regelgeving omtrent de klimaatverandering de grootste prikkel tot deze verandering zal zijn.

Duurzaamheid

Hij benadrukte dit gezamenlijk te willen oppakken met de aangesloten groothandels en leveranciers. Zevij-Necomij zal daarin onder meer een rol spelen door op het gebied van duurzaamheid een beoordelingsmethodiek toe te passen op organisatie- en productniveau.

Duitse economie

Zevij-Necomij had een aantal spraakmakende sprekers uitgenodigd om het congresthema in te kleuren. Econoom en journalist Mathijs Bouwman gaf een beschouwing van de huidige economische ontwikkelingen en presenteerde cijfers waaruit blijkt dat Nederland veel minder gevoelig is voor de ontwikkelingen in de Duitse economie dan gedacht. Onno de Jong, sectorleider voor het team Transport, Infrastructuur en Mobiliteit bij Ecorys, besprak de jaren geleden veelbelovende zijderoute die nu uit de gratie is door de geopolitieke veranderingen van afgelopen jaar. Bestsellerauteur en gedragswetenschapper Ben Tiggelaar presenteerde een stappenplan op welke wijze gedragsverandering tot stand gebracht kan worden om veranderingen succesvol te maken.

Verschuivingen productieregio’s

Minister Schreinemacher vindt een internationaal gelijk speelveld van belang, zodat Nederlandse bedrijven op een eerlijke markt internationaal maatschappelijk verantwoord kunnen ondernemen. Transparantie in de keten speelt daarin een belangrijke rol, waarbij Nederland en de EU zich assertiever moeten opstellen ten opzichte van China. Nederland moet minder afhankelijk zijn van China voor grondstoffen en productie. De komende jaren zullen er verschuivingen plaatsvinden van productieregio’s en van handelsstromen, waarbij mogelijk meer gericht zal worden op de Europese Unie  maar ook op diverse Aziatische en Afrikaanse landen.
De overheid wil de Nederlandse ondernemers steunen bij de nieuwe regels voor IMVO. De minister zei dat ze het belangrijk vindt dat de uiteindelijke wet effectief, duidelijk en uitvoerbaar is. Ook adviseerde ze het bedrijfsleven om bij het betreden van andere landen de plaatselijke ambassades in te schakelen voor nadere informatie over het land.

Breuer & Schmitz ontving de Leverancier van het Jaar 2023-award. De prijs werd in ontvangst genomen door algemeen directeur Patrick Müller.

Breuer & Schmitz ontving de Leverancier van het Jaar 2023-award. De prijs werd in ontvangst genomen door algemeen directeur Patrick Müller.

Leverancier van het jaar

Breuer & Schmitz ontving tijdens de Relatiedag de Leverancier van het Jaar 2023-award. De vakjury gaf aan, dat Breuer & Schmitz al sinds 1883 inspeelt op veranderingen in de markt. De prijs werd in ontvangst genomen door Patrick Müller, algemeen directeur van Breuer & Schmitz. De twee andere genomineerden waren Kooijmans en Novatech.

In zijn slotwoord kondigde Marc de Dobbelaere aan dat hij in de tweede helft van 2024 zijn functie als Algemeen Directeur van Zevij-Necomij zal beëindigen. De opvolgingsprocedure is reeds gestart.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Zevij-Necomij boekt omzetgroei van 16%

04-01 De autonome omzet steeg met 13%. Voor 3% was de stijging afkomstig van de…

Materialen

Bij Galvano Metaal is alles ingericht op snelheid, kwaliteit en service

22-03 Maar nu klanten ook kunnen bestellen in een webshop en, sinds enkele maanden, een…

Bedrijf en Economie

Makita ‘Leverancier van het jaar’ van Zevij-Necomij

17-07 Zevij-Necomij, de inkooporganisatie voor technische groothandel in Nederland, hield onlangs haar jaarlijks relatiecongres NXT.…

Bedrijf en Economie

Zevij-Necomij groeit fors in 2018

09-01 Inkooporganisatie voor de technische groothandel Zevij-Necomij heeft in 2018 een omzetstijging van 8,8 %…

Toeleveren

Technische groothandel Zevij-Necomij groeit met 20%

11-01 Inkooporganisatie voor de technische groothandel Zevij-Necomij heeft in 2017 een omzetstijging van 20 procent…

Materialen

Van Haaren nieuw servicepunt voor Van Leeuwen Buizen

20-09 Van Haaren Technische Groothandel is voor Van Leeuwen Buizen het nieuwe servicepunt voor spoed-…

Bedrijf en Economie

Zevij-Necomij bereikt mijlpaal met 550 vestigingen

28-08 Door de overname van Hommo Koster met twee vestigingen door Schottert uit Dedemsvaart heeft…

Bedrijf en Economie

AMI ‘leverancier van het jaar’ bij Zevij-Necomij

13-06 AMI in Lomm is op het relatiecongres van Zevij-Necomij, inkooporganisatie voor technische groothandel, uitgeroepen…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema