Automatisch verwerken van 3D STEP samenstellingen uit plaat

12

Bezoekers van de komende Euroblech in Hannover moeten de stand van WiCAM zeker niet overslaan. WiCAM presenteert daar de nieuwste software ontwikkelingen binnen haar machine onafhankelijke calculatie – en werkvoorbereidingsplatform voor de plaatbewerkende industrie.

Actueel is de lancering van de nieuwe functionaliteit binnen WiCAM Unfold: het automatisch verwerken en uitslaan van 3D CAD samenstellingen uit plaat. Bedrijven kunnen dankzij deze nieuwe techniek op een eenvoudige manier de samenwerking met hun klanten digitaliseren. Doorlooptijden van calculatie en werkvoorbereiding worden sterk verkort en de kans op fouten wordt gereduceerd.

Bij klant of in Cloud
Tijdens de afgelopen TechniShow presenteerde het bedrijf de toepassing van het geïntegreerd verwerken van 3D CAD onderdelen met een volledig nieuw ontwikkelde CAD ontvouwingsmodule, WiCAM Unfold. Met de nieuwe mogelijkheid voor samenstellingen trekt de software-ontwikkelaar het naar een hoger plan. “Er is vooraf goed nagedacht over de manier waarop de nieuwe functionaliteit beschikbaar zou moeten komen voor de markt. Naast een manuele afhandeling door gebruikers in de software, wordt de functie ook volledig ondersteund in onze API. Dit betekent dat bijvoorbeeld een automatische verwerking in een autonoom proces op een server of lokale pc mogelijk wordt. Het maakt dan niet meer uit of de applicatie bij de klant zelf staat of in een Cloud omgeving”, zo zegt Ronald Potter, verantwoordelijk voor de Benelux-activiteiten van de Duitse software-ontwikkelaar.

Eerste stap zetten
Het aansluiten op marktstandaarden heeft een belangrijke focus binnen het softwarehuis. Standaard systemen ontwikkelen die aansluiten bij de behoeftes uit de markt moeten eenvoudiger en sneller beschikbaar komen. WiCAM zoekt daarin de samenwerking op met verschillende andere bedrijven die met machines en systemen actief zijn binnen dezelfde industrie. Dit maakt de investering in automatisering aantrekkelijker en bedrijven kunnen gebruik maken van bewezen technologie. Dit maakt het voor bedrijven laagdrempelig om een eerste stap te zetten op het gebied van digitalisering.

Samenwerking
Ronald Potter: “De laatste jaren hebben de meeste bedrijven zich veel laten informeren over de mogelijkheden van procesautomatisering maar hebben vaak nog geen definitieve stap gezet. Complexiteit, toenemende productievolumes en een succesvol plan om de ideale oplossing te vertalen naar een eigen fabriek, stellen het proces om een lange termijn beslissing te nemen vaak ongewild uit. Wij verwachten dat een groot deel van de bedrijven binnen nu en 2 jaar die beslissing wel gaat maken. Machine onafhankelijkheid met behoud van machine functionaliteit geïntegreerd binnen de systemen van de bedrijven is daarbij van onderscheidend belang. Hoe wij dit in samenwerking met onze klanten doen, leggen we op de komende EuroBlech graag aan de bezoekers uit.”

WiCAM, hal 11, stand E61