AVA Luchttechniek presenteert afzuigwand met ingebouwde ventilator

0
1446

AVA Luchttechniek uit Almelo presenteert de flexibele Afzuigwand AFZ 1.200 x1.200 x 600 met ingebouwde ventilator en droge afzuigwand. Deze afzuigwand met verwisselbare filters is geschikt voor watergedragen en oplosmiddelhoudende verfsystemen en/of stofafzuiging.

AVA Luchttechniek-directeur Johan Löwik: “Dit kleine model zetten we op dit moment in de schijnwerpers, maar in feite kunnen we deze afzuigwand op ieder maat bouwen. Dat gaat van het kleinste model, 60 x 60 centimeter,  tot en met de maximale afmetingen van 4 x 4 meter. Het kleinste model is voorzien van een 230 Volt motor, heeft een vermogen van 1,1 kW en een luchtcapaciteit van 2500 m3/uur. Alle modellen zijn voorzien van zwenkwielen en desgewenst uitgerust met heftruckbelading. Handig, omdat deze afzuigwand dus eenvoudig mee kan op klus, maar ook als je in de werkplaats een groter object moet spuiten. Je rijdt met de afzuigwand mee langs de plek waar op dat moment gespoten wordt en zuigt de vervuilde lucht af, direct bij de bron. Heel efficiënt en het scheelt aanzienlijk in de energiekosten.”

De afgezogen lucht wordt via een filter en, in het geval van oplosmiddelhoudende verfsystemen, een AK2600 Aktief Koolfilter, weer teruggeblazen in de werkruimte. “Het voordeel is dat de gereinigde warme lucht niet naar buiten wordt geblazen maar in de ruimte blijft. Ook dat scheelt aanzienlijk in de energiekosten. Optioneel is de afzuigwand uit te rusten met een drukverschilmeter, een indicator die aangeeft wanneer het filter vervangen moet worden. Ook optioneel is de frequentieregelaar die de afzuiging van 0 en 100 procent kan regelen.”

AVA Luchttechniek levert de afzuigwand standaard stekkerklaar af bij de klant.