AWL toont staatssecretaris Keijzer hoe robotisering banen oplevert

Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat Mona Keijzer heeft een bezoek gebracht aan AWL-Techniek in Harderwijk. De producent van geautomatiseerde verbindingsoplossingen liet haar zien hoe robotisering werkgelegenheid en groei brengt.

Directeur Brand van ’t Hof leidde Keijzer rond over de werkvloer, waar ze een uitgebreide uitleg kreeg over alle geautomatiseerde hightech machines. De rondleiding eindigde in het Experience Center met een demonstratie laserlassen.

MKB ondersteunen
Eerder die dag bezocht de staatssecretaris het Smart Industry Event in Bussum waar de agenda Smart Industry agenda 2018-2021 werd gepresenteerd. Keijzer: “Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is de motor van onze economie met werk voor 4 miljoen mensen. De uitdagingen zijn voor elk MKB anders. Maar of je nu een startup of een derde-generatie familiebedrijf bent: het is voor alle Nederlanders van belang dat we het MKB ondersteunen. Dat begint met kennismaken en luisteren naar hun verhalen. Daarom ga ik op bezoek bij verschillende bedrijven in Nederland. Ik hoor graag van ondernemers waar ze tevreden over zijn, maar ook waar zij vinden dat het beter kan.”

Directeur Van ’t Hof: “Het is goed om te zien dat de overheid het belangrijk acht om bedrijven te bezoeken. Zodoende kunnen zij zelf ervaren welke initiatieven er zijn en al zijn opgepakt binnen het bedrijfsleven. Ik denk dat ons Experience Center hier een goed voorbeeld van is. Wij vonden het een geslaagd bezoek.”

Het Experience Center biedt de mogelijkheid om testopstellingen te realiseren en om proef- en voorseries te draaien. Er worden betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Daarnaast voert AWL er lasproeven uit zodat zij nieuwe ontwikkelingen van klanten kunnen valideren. Dit is ook de plek waar de Veluwse machinebouwer, in samenwerking met het Fieldlab Industrial Robotics, robotica technici en robot engineers opleidt.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

‘Consolidatieslag bij toeleveranciers versnelt’

21-05 Metaalbewerkers moesten ook in de nasleep van de Covid-pandemie verschillende hindernissen overwinnen zoals torenhoge…

MetaalNieuws Extra IM

Robotisering bij 247TailorSteel: toekomstige efficiëntie

06-09 Robotisering is een proces waarbij robots en geautomatiseerde systemen worden geïntegreerd in het productieproces…

Automatisering

Robots staan meer dan ooit in de belangstelling

05-12 Certhon, dat slimme technologie combineert met landbouwoplossingen, scoort het best in de categorie operationele…

Personeel en Opleiding

LAC lanceert community voor (las)robotisering

01-10 De LAC Meet & Learn Community heeft als doel professionals, bedrijven en het onderwijs…

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Oppervlaktetechniek

Kachelbouwer installeert gerobotiseerde schuurcel van SHL

19-05 De klanten van Hase hechten niet alleen waarde aan de warmte van de kachel,…

Plaatbewerking

Partnerschap van coil tot kast

16-02 De twee Nederlandse bedrijven willen de productiviteit en de flexibiliteit in het productieproces, van…

Bedrijf en Economie

AWL en Van Raam in de race voor Koning Willem I prijs

02-11 Machinebouwer AWL en producent van aangepaste fietsen Van Raam zijn in de race voor…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV