Belangrijke rol voor Technical Center Ceratizit

Ceratizit heeft medio mei het nieuwe Technical Center in Roosendaal geopend. Dit gaat een belangrijke rol spelen bij producttrainingen, het testen van verspanende gereedschappen en het uitwerken van klantcases. Ook biedt het centrum ruimte voor seminars in samenwerking met partners.

In het nieuwe Technical Center van Ceratizit zijn twee bewerkingsmachines van DN Solutions opgesteld die voortkomen uit de samenwerking met Dormac CNC Solutions.

In het Technical Center kunnen technisch vertegenwoordigers met twee moderne bewerkingsmachines aan de slag om nieuwe gereedschappen en klantcases te testen. Ook zal deze ruimte worden ingezet om klanten te informeren over verspanende gereedschappen, bewerkingsstrategieën en andere belangrijke elementen die bij een modern en efficiënt productieproces horen. Hiervoor zal Ceratizit de samenwerking zoeken met verschillende leveranciers. Zo zijn Dormac CNC Solutions en Dormatec Environment Systems al partner op het gebied van machines en systemen voor procesoptimalisatie in de verspanende industrie. Daarnaast zijn er gesprekken gaande met diverse geïnteresseerde leveranciers van CAD/CAM-systemen, koelsmeermiddelen, automatiseringsoplossingen, etc.

Kennisbehoefte groeit

“Klanten komen steeds vaker met complexe vraagstukken bij ons terecht. Vaak gaat dit over de maakbaarheid van een product en de benodigde gereedschappen en bewerkingsstrategieën. Echter neemt ook de behoefte aan kennis over bijvoorbeeld procesoptimalisatie, automatisering en digitalisering toe. Om dieper in te kunnen gaan op dit soort vraagstukken hebben we geïnvesteerd in een eigen Technical Center. Hier kunnen we alle facetten van het productieproces behandelen”, zegt directeur Tinus Zuetenhorst.

Draai- en freescentrum

Het Technical Center is uitgerust met twee bewerkingsmachines van DN Solutions. Beide machines, een Puma 2600SY CNC-draaimachine en een DNM 5700 CNC-freesmachine, zijn geleverd door Dormac. Dankzij deze machines is Ceratizit in staat om uitgebreide frees- en draaipresentaties, opleidingen en trainingen te geven. De DNM 5700 is een verticale drie-assige freesmachine met een bereik van 1.050 x 570 x 510 mm. In combinatie met de krachtige ‘direct spindle’ met een vermogen van 18,5 kW en een maximaal toerental van 12.000 min-1, kan de machine ingezet worden voor de verspaning van grote werkstukken tot maar liefst 1.000 kg. Ceratizit zal de machine gebruiken om bijvoorbeeld hoogproductieve volume-verspaning te presenteren. Met een gereedschapsmagazijn met ruimte voor 30 gereedschappen is er voor elke test of presentatie voldoende gereedschapskeus.

Voor draaibewerkingen heeft Ceratizit beschikking over een Puma 2600SY. De machine is geschikt voor de verspaning van draaidelen met een diameter van maximaal 376 mm en een lengte tot 760 mm. Dankzij een krachtige 22 kW hoofdspil met een maximaal toerental van 5.000 min-1, een 15 kW sterke subspil met een vermogen van 15 kW en een turret met twaalf aangedreven gereedschappen, kan CERATIZIT complexe draaidelen compleet bewerken.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Slimme en duurzame innovaties bij Ceratizit op EMO

09-09 De toekomst van productie is slim, zoveel is zeker. Maar de wegen naar een…

Verspanen

Ceratizit introduceert standaard voor CO2-voetafdruk hardmetaal

19-07 In combinatie met een score- en classificatiesysteem belooft de hardmetaalspecialist een grotere transparantie met…

Verspanen

Een exclusief kijkje in de productievestigingen van Ceratizit

04-12 Om dit te realiseren heeft Ceratizit de afgelopen twee jaar veel nieuwe gereedschapsontwikkelingen op…

Verspanen

Ceratizit wil koploper in duurzaamheid worden

13-10 Executive Board Member Thierry Wolter kondigde de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen, die de hele toeleveringsketen zullen…

Verspanen

Ceratizit introduceert ‘groen’ hardmetaal

07-09 Een universeel gereedschap voor voorbewerken, afwerken, contourdraaien, facing en longitudinale draaiïng? Met High Dynamic…

Verspanen

CNH Industrial Belgium optimaliseert twintig jaar oude machine met ToolScope

27-08 CNH is een van de eerste gebruikers van ToolScope in Nederland en België. De…

Verspanen

CERATIZIT Rally Maniacs gaat de strijd aan in Dakar Rally

30-05 Een ambitieus plan dat CERATIZIT ondersteunt met een sponsorovereenkomst. De komende maanden presenteert CERATIZIT…

Verspanen

Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

04-04 Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema