Berner behaalt ISO 14001 certificering

Berner Produkten en Berner Logistics Kerkrade mochten begin mei het NEN-EN-ISO 14001:2015 certificaat officieel in ontvangst nemen. Een mooie aanvulling op het ISO 9001:2015 certificaat en een bevestiging van een belangrijke Berner kernwaarde: #bresponsible.

De bouw van het nieuwe bedrijfspand in Kerkrade in 2020 was voor Berner een buitenkans om verregaand te verduurzamen.

Beide bedrijven hebben intensief gewerkt om te voldoen aan de ISO 14001 standaard, de internationale standaard voor milieumanagement. Hierin staat beschreven hoe een organisatie procesmatig milieuverantwoordelijkheden kan managen en zo duurzaam kan handelen. “We concentreren ons al jaren op duurzaamheid en milieuvriendelijk handelen om hiermee onze ecologische voetafdruk te beperken,” benadrukt Wout van Stokrom, Algemeen Directeur Berner in Nederland. “We zijn dan ook trots dat onze inspanningen zijn geformaliseerd in de vorm van dit certificaat.”

Effectief milieubeheer is niet alleen voor Berner zelf, maar ook voor haar partners en klanten van groot belang. Een voorname reden voor Berner om in te zetten op een hele reeks ‘groene’ chemie producten en onderscheidende services zoals Chemie Service Management voor het beheer van chemie in de werkplaats conform wetgeving en Total Waste Management voor het managen van de afvalstromen. De bouw van het nieuwe bedrijfspand in Kerkrade in 2020 was daarnaast een buitenkans om verregaand te verduurzamen. Zo worden de kantoren en het logistieke centrum volledig gasloos verwarmd door elektriciteit via zowel vloerverwarming als verwarmde luchtstromen door warmtepompen.

Daarnaast is het hele pand voorzien van automatisch aan- en uitschakelende LED-verlichting en hoogwaardig HR++ glas. De parking beschikt over elektrische laadpalen aangezien het gebruik van elektrische (bedrijfs)wagens wordt gestimuleerd. Berner levert verbruiksmaterialen, chemie, gereedschappen en services aan professionals in de sectoren Mobility en Construction.

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Transport en Logistiek

Berner richt importmagazijn in Kerkrade in

07-06 De nieuwe goederen hub in Nederland maakt deel uit van het hoofdkantoor voor de…

MetaalNieuwsPunten

Uitbreiding accu machines

12-02 Berner breidt haar serie accu machines uit met vier nieuwe 18,0V machines. Alle machines…

Werkplaatstechniek

Berner introduceert Starlock gestandaardiseerde gereedschapsopname

14-12 Berner introduceert onder private label Starlock, het door Bosch en Fein ontwikkelde gestandaardiseerde gereedschapsopnamesysteem.…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen