Betere stabilisatorstangen dankzij lasnaaddetectie

Het Roland SDN40 lasnaaddetectiesysteem speelt een belangrijke rol in een nieuwe productiemethode die is ontwikkeld door Wafios Production Technology en Schneider Machinenbau voor het volautomatisch vervaardigen van stabilisatorstangen. Deze stangen vormen een belangrijke bouwcomponent voor auto’s en vrachtwagens.

De markt dicteert steeds lichtere en rigidere stabilisatorstangen die steeds hogere torsiebelastingen aankunnen. Hiervoor heeft het consortium van Wafios en Schneider de productiemethode doorontwikkeld tot een flexibel en productief machineconcept dat torsiestabilisatoren kan produceren met steeds dunnere buiswanden aan steeds hogere sterkteniveaus. Tegelijk is rekening gehouden met kortere ontwikkelingscycli en kleinere productiebatches.

Dankzij het SDN40 lasnaaddetectiesysteem van Roland Electronic kan het nieuw ontwikkelde productiesysteem lasnaden van stabilisatorstangen detecteren en onder de juiste hoek positioneren. Hierdoor worden de stangen tijdens de daarop volgende buig- en vormbewerkingen slechts minimaal blootgesteld aan materiaalstress. Seriematig bewerken van stabilisatorstangen leidt hierdoor tot een stabiel product dat beduidend minder onderhevig is aan materiaalmoeheid. Ook niet-zichtbare lasnaden bij voorgeharde stalen pijpen kunnen dankzij de SND40 getraceerd worden.
Het verbinden, interlinken en automatiseren van de verschillende modules van dit productiesysteem laat duidelijk een verhoging in productiviteit zien. Tegelijkertijd is deze toepassing een mooi voorbeeld van Industry 4.0 ‘networked manufacturing’.
tsb-bescom adviseert en levert oplossingen voor lasnaad- en dubbele plaatdetectie van Roland Electronic aan de metaalverwerkende industrie in België en Nederland.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Oude Reimer toont reeks aan machines

14-02 Tijdens de TechniShow zal Oude Reimer aanwezig zijn om de nieuwste producten en technologieën…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen