Oude Reimer toont reeks aan machines

Tijdens de TechniShow zal Oude Reimer aanwezig zijn om de nieuwste producten en technologieën te tonen. Zo zijn onder meer een Benzinger GoFuture B3 draaimachine en een Chiron FZ12 FX bewerkingscentrum te zien.

Oude Reimer is al sinds 1957 importeur en leverancier van gereedschappen en machines voor de verspanende industrie. Daarnaast horen al enige tijd machines en installaties voor de buis, draad- en kabelindustrie en smeermiddelen, afzuigsystemen en trillingsdempers tot het leveringsprogramma.
Voor de staalbouwindustrie en handel levert Oude Reimer pons- en knipmachines, boor- en zaagmachines, plaatverwerkende machines en brandsnij- en raveelmachines. Tijdens de TechniShow zal een greep uit het assortiment te zien zijn.

Complexe producten
De Benzinger GoFuture B3 draaimachine is een CNC precisie draaimachine, uitgevoerd met hoofd- en tegenspil, beide met een C-as en Y-as. Met deze techniek kunnen complexe producten compleet geproduceerd worden wanneer het aankomt op maat- en oppervlaktenauwkeurigheid. De Benzinger machines hebben afhankelijk van het type hoofdspil, een rondloop nauwkeurigheid van 0,4 – 1 µm.
De Chiron FZ12 FX bewerkingscentrum is de tweede machine die getoond wordt. Dit is een verticaal bewerkingscentrum met vernieuwde technologie voor wat betreft de aansturing van de 4e en 5e as door middel van zogenaamde torquemotoren. Dit snelle en nauwkeurige 5-assig bewerkingscentrum is geschikt voor toeleveranciers van nauwkeurige en complexe producten in kleine en middelgrote series.

Nauwkeurige boormachine
De Emag VL-2 draaimachine is een universele verticale CNC-draaimachine met geïntegreerde automatisering. Deze snel om te bouwen verticale draaimachine voor klauwplaatdelen is geschikt voor de toeleverancier. Daarnaast toont Oude Reimer de Ficep 453DDV boormachine, een nieuwe stabiele en nauwkeurige boormachine voor het boren van stalen balken tot 460 x 305 mm. De boormachine is uitgevoerd met onder andere drie boorkoppen, die ieder individueel een extra X–verplaatsing hebben van 250 mm. Dit maakt de machine snel en flexibel. Alle boorkoppen hebben daarnaast een zesvoudige gereedschapswisselaar, zodat onbemande of manarme-productie mogelijk is.

Scala aan machines
Een vijfde machine die te zien is, is de Andritz Kaiser 32 ton pers. De op de TechniShow getoonde 32 tonner zal uitgevoerd zijn met het nieuwste besturingssysteem. De rustige loop en stabiele geleidingen komen ten goede aan de productie van hoogwaardige, nauwkeurige en complexe producten. Verder presenteert Oude Reimer ook de Star Micronics SR 32-JII type B draaimachine. Met de upgrade SR-32J II type B is de SR-32-serie, verder doorontwikkeld. Uniek is dat deze machine ook is in te zetten als zowel lang-, als kortdraaier. Tot de highlights van deze nieuwe machine behoren de flexibele uitrusting en de acht aangedreven gereedschappen voor de compleet onafhankelijke achterzijde bewerking in combinatie met een Y-2 as. Op deze machine zal ook het HFT-systeem (High Frequent Turning) gedemonstreerd worden. Dit is een nieuwe ontwikkeling om lange, niet gewenste, spanen te breken zonder dat dit ten koste gaat van de productietijd.
Ten slotte is op de stand van Oude Reimer ook een Wafios BMZ12 buizen-buigmachine te zien. Deze CNC-buigmachine voor producten tot en met Ø12 mm is een innovatieve, volledig automatische machine voor het complex vormen van buizen. De buizen-buigmachine is uitgevoerd met een laadmagazijn, waardoor het mogelijk is om met deze machine in de manarme uren door te produceren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Emag stoot onderdeel af

04-01 Dat gebeurt via een management buy out. De directeur van dit onderdeel neemt alle…

Verspanen

Makino a40 Special Edition voor aluminium spuitgietdelen

24-11 De nieuwe 20.000 rpm spil levert snellere bewerking met speciale PCD gereedschappen, terwijl de…

Featured

Bredel brengt flexibiliteit in geautomatiseerd draaifrezen

23-09 Met de complete installatie kan Bredel wisselende onderdelen voor slangenpompen onbemand produceren en een…

Verspanen

Oude Reimer toont geautomatiseerd voorinstellen met robotprimeur op Nederlandse Metaaldagen

08-09 Om het rendement van CNC-draai- en freesmachines optimaal te benutten, kiezen veel verspaners voor…

Verspanen

Haal meer uit gereedschappen door balanceren, krimpen en voorinstellen

07-07 Oude Reimer is officieel partner van Haimer in Nederland en heeft inmiddels veel klanten…

Verspanen

Hank Oude Reimer vice-president Europese vereniging machine-importeurs

13-06 Celimo is de Europese paraplu-vereniging van landelijke organisaties. In Nederland is dat de VIMAG.…

Verspanen

Chiron presenteert machinehighlights op Open House Online 2021

09-06 Tijdens het Open House online introduceert Chiron de 715-serie. Deze nieuwe machinelijn is ontworpen…

Verspanen

Metalnet anticipeert met Yasda op toenemend precisiewerk

31-03 Dankzij het grote gereedschapsmagazijn en de palletautomatisering kan Metalnet het bewerkingscentrum ook inzetten voor…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X