Oude Reimer toont reeks aan machines

Tijdens de TechniShow zal Oude Reimer aanwezig zijn om de nieuwste producten en technologieën te tonen. Zo zijn onder meer een Benzinger GoFuture B3 draaimachine en een Chiron FZ12 FX bewerkingscentrum te zien.

Oude Reimer is al sinds 1957 importeur en leverancier van gereedschappen en machines voor de verspanende industrie. Daarnaast horen al enige tijd machines en installaties voor de buis, draad- en kabelindustrie en smeermiddelen, afzuigsystemen en trillingsdempers tot het leveringsprogramma.
Voor de staalbouwindustrie en handel levert Oude Reimer pons- en knipmachines, boor- en zaagmachines, plaatverwerkende machines en brandsnij- en raveelmachines. Tijdens de TechniShow zal een greep uit het assortiment te zien zijn.

Complexe producten
De Benzinger GoFuture B3 draaimachine is een CNC precisie draaimachine, uitgevoerd met hoofd- en tegenspil, beide met een C-as en Y-as. Met deze techniek kunnen complexe producten compleet geproduceerd worden wanneer het aankomt op maat- en oppervlaktenauwkeurigheid. De Benzinger machines hebben afhankelijk van het type hoofdspil, een rondloop nauwkeurigheid van 0,4 – 1 µm.
De Chiron FZ12 FX bewerkingscentrum is de tweede machine die getoond wordt. Dit is een verticaal bewerkingscentrum met vernieuwde technologie voor wat betreft de aansturing van de 4e en 5e as door middel van zogenaamde torquemotoren. Dit snelle en nauwkeurige 5-assig bewerkingscentrum is geschikt voor toeleveranciers van nauwkeurige en complexe producten in kleine en middelgrote series.

Nauwkeurige boormachine
De Emag VL-2 draaimachine is een universele verticale CNC-draaimachine met geïntegreerde automatisering. Deze snel om te bouwen verticale draaimachine voor klauwplaatdelen is geschikt voor de toeleverancier. Daarnaast toont Oude Reimer de Ficep 453DDV boormachine, een nieuwe stabiele en nauwkeurige boormachine voor het boren van stalen balken tot 460 x 305 mm. De boormachine is uitgevoerd met onder andere drie boorkoppen, die ieder individueel een extra X–verplaatsing hebben van 250 mm. Dit maakt de machine snel en flexibel. Alle boorkoppen hebben daarnaast een zesvoudige gereedschapswisselaar, zodat onbemande of manarme-productie mogelijk is.

Scala aan machines
Een vijfde machine die te zien is, is de Andritz Kaiser 32 ton pers. De op de TechniShow getoonde 32 tonner zal uitgevoerd zijn met het nieuwste besturingssysteem. De rustige loop en stabiele geleidingen komen ten goede aan de productie van hoogwaardige, nauwkeurige en complexe producten. Verder presenteert Oude Reimer ook de Star Micronics SR 32-JII type B draaimachine. Met de upgrade SR-32J II type B is de SR-32-serie, verder doorontwikkeld. Uniek is dat deze machine ook is in te zetten als zowel lang-, als kortdraaier. Tot de highlights van deze nieuwe machine behoren de flexibele uitrusting en de acht aangedreven gereedschappen voor de compleet onafhankelijke achterzijde bewerking in combinatie met een Y-2 as. Op deze machine zal ook het HFT-systeem (High Frequent Turning) gedemonstreerd worden. Dit is een nieuwe ontwikkeling om lange, niet gewenste, spanen te breken zonder dat dit ten koste gaat van de productietijd.
Ten slotte is op de stand van Oude Reimer ook een Wafios BMZ12 buizen-buigmachine te zien. Deze CNC-buigmachine voor producten tot en met Ø12 mm is een innovatieve, volledig automatische machine voor het complex vormen van buizen. De buizen-buigmachine is uitgevoerd met een laadmagazijn, waardoor het mogelijk is om met deze machine in de manarme uren door te produceren.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Chiron Micro5 on tour brengt microbewerking door heel Nederland

03-06 De Chiron Micro5 is ontworpen voor de precisiebewerking van kleine onderdelen, waarbij nauwkeurigheid, efficiëntie…

TechnishowNieuws

Oude Reimer brengt ‘Solution Center’ naar TechniShow

06-03 “We presenteren in de verschillende secties een greep uit ons brede portfolio. In elke…

Automatisering

EMAG zweert bij op maat gemaakte robotoplossingen

16-01 “Bij de ontwikkeling van nieuwe automatiseringsoplossingen ligt de focus altijd op de eisen van…

Toeleveren

Snelle productie van rotorassen

04-09 In dit productiesysteem zijn verbindings-, voorverwarmings- en lasprocessen compact gecombineerd op een geassembleerde rotoras…

Verspanen

Chiron toont de nieuwste innovaties op EMO 2023

29-08 Een interessante machine op de stand van Chiron is de DZ 22 S. Dit…

Verspanen

Star langdraaiers vermenigvuldigen zich bij Marvo

13-06 Marvo Technologies heeft inmiddels 23 bewerkingsmachines operationeel, waarvan een groot gedeelte bestaat uit langdraaimachines…

Verspanen

Oude Reimer draait en freest op de Nederlandse Metaal Dagen

12-04 Bezoekers die geïnteresseerd zijn in nauwkeurige microbewerkingen kunnen hun hart ophalen op de stand…

Bedrijf en Economie

ABN AMRO voorspelt consolidatie in enorm groeiende verspaningsmarkt

15-03 De op volle toeren draaiende Nederlandse metaalbewerkers met verspaning als hoofdactiviteit staan volgens ABN…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV