Beurspresentatie van Tuwi is live en virtueel

Tuwi pakt op METAVAK onder meer uit met enkele machines van het Spaanse Geka. Ook worden een instapmodel kantbank van Durma, twee Amob profielwalsen en een imet dubbelkoloms lintzaag machine gepresenteerd. Het aanbod wordt gecompleteerd met elektrische tapmachines van CMA en de iTronic boormachines van Alzmetall.

De CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 van Geka is verkrijgbaar in verschillende maten en met de mogelijkheid van een eenvoudige roostertafel of sectionele rookafzuiging.

Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze is verkrijgbaar in verschillende maten en met de mogelijkheid van een eenvoudige roostertafel of sectionele rookafzuiging. Een tweede machine van de Spaanse fabrikant is de Geka Hydracop 80. Deze heeft standaard een pons-unit, vlakstaal-schaar, profielstaal-schaar, rond- en vierkantschaar en een uitkapper.

Daarmee is het een veelzijdig inzetbare machine om profielen en buizen te bewerken. De enkelwerkende ponsknipmachine Bendicrop 50 biedt in de werkplaats een veelvoud aan mogelijkheden qua ponsen, buigen en knippen van materiaal. En tenslotte is er de Geka PP-50. Dit is een  mobiele ponsmachine, die op diverse locaties ingezet kan worden. Model G is voor het universeel ponsen van plaatstaal en profielstaal met een maximale capaciteit van Ø 27 x 13 mm. Model P is uitgevoerd met een tafel met T-sleuven voor de montage van speciale gereedschappen.

Instapmodel kantbank

Van de Turkse fabrikant Durma staat de AD-R2060 op de Tuwi-stand. Deze CNC Synchro kantbank is een snelle en relatief stille machine, die uitermate geschikt als instapmodel zonder hierbij aan productkwaliteit in te boeten.

Van Durma staat de kantbank AD-R2060 op de Tuwi-stand

Van Durma staat de kantbank AD-R2060 op de Tuwi-stand

De kantbank is voorzien van drie gestuurde assen en DT15 besturing, heeft een werkbreedte van 2050 mm en een tonnage van 60 ton. Met de gebruiksvriendelijke besturingseenheid, stabiele opbouw en de grote verscheidenheid aan gereedschappen, is de AD-R serie zeer flexibel in de te realiseren producten.

Amob profielwalsen

Van fabrikant Amob wordt de MAH 60/3 profielwals getoond. Dit is een machine uitgevoerd met hydraulische positionering van de toprol met vaste opstelling van de onderrollen en drie aangedreven rollen. Deze uitvoering waarborgt optimale prestaties en voorkomt materiaalbeschadigingen. De tweede Amob machine is de vergelijkbare, maar kleinere MAH 40/3 profielwals.

Snel en efficiënt afkorten

Op het gebied van zagen presenteert Tuwi in Evenementenhal Gorinchem de imet H601. Type H is een halfautomatische, volhydraulische dubbelkoloms-lintzaagmachine voor het snel en efficiënt afkorten van massieve, dikke- of dunwandige profielen van staal, RVS, aluminium, brons, messing en koper.

Elektrische tapmachines

Tuwi levert al geruime tijd pneumatisch en hydraulisch aangedreven tapmachines van CMA. Recent zijn ook elektrische tapmachines aan het assortiment toegevoegd. Deze zijn voordelig in aanschaf en gebruik in vergelijking met pneumatische tapmachines. Andere voordelen zijn: milieuvriendelijk met een hoge koppel en lage energiekosten; programmeerbare afloopvolgorde van tapcycli met dieptecontrole; weinig tot geen onderhoud; diepte-instelling.
Boormachines

De iTronic boormachines van Alzmetall hebben diverse voordelen ten opzichte van andere boormachines: ze hebben een Multi-Touch Display 5“ of 7“ met krasbestendig glas, duidelijke cijfers en goede leesbaarheid, eenvoudige en uniforme menunavigatie met pictogrammen en uitlezing van boordiepte met nulstelling.

Virtuele stand

Veel meer informatie over al deze machines is te vinden op de nieuwe beurswebsite die Tuwi onlangs heeft gelanceerd. Hier is de METAVAK-stand in virtuele vorm te zien, met tal van doorklikmogelijkheden. Ook de stand op de Nederlandse Metaaldagen (met het CMA boorcentrum 3RD-CNC) is hier te vinden, terwijl over enige tijd ook alle informatie over de TechniShow-presentatie zal volgen.

De beurswebsite is een van de duidelijke signalen dat de machineleverancier met het hoofdkantoor in Winterswijk en de nevenvestiging in Moerdijk in de coronaperiode niet heeft stil gezeten. “Vooral op marketing gebied hebben we veel gedaan om onze online presentatie te versterken”, zegt verkoopleider Rohalt Kas. “Dat moet, want de hele klantbeleving is veranderd.” Dat neemt niet weg dat Tuwi blijft geloven in de kracht van beurzen: “Vooral voor technische producten zoals onze machines is een beurs bij uitstek het middel om de doelgroep een ervaring te bieden die ze nergens anders in deze vorm krijgen: de complete branche of markt op één beursvloer. Als bezoeker kun je verschillende oplossingen evalueren, vergelijken, demonstraties bijwonen en specifieke vragen stellen.”

Tuwi
Stand B116

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tuwi dealer van Mitsubishi lasers en Astes4 sorteersystemen

24-05 Commercieel directeur Marco Mans noemt de twee nieuwe vertegenwoordigingen belangrijk voor Tuwi: “We zien…

Plaatbewerking

TechniShow komt op cruciaal tijdstip

12-04 De sombere, zelfs wat negatieve geluiden rond TechniShow ontgaan Eisma en Mans niet. Zoals…

Plaatbewerking

Tuwi kan snel kantbanken en scharen leveren

14-03 De belangstelling voor deze machines is groot. “De eerste serie is al bijna helemaal…

Plaatbewerking

MDL last nog graag, maar is nu een compleet metaalbedrijf

14-12 Om die reden is ook gekozen voor een andere naam. De letters MDL staan…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Wisseling van de wacht bij Rolleri

18-10 Eli de Jager is zijn carrière bij Rolleri op bijna dezelfde wijze begonnen als…

Oppervlaktetechniek

Topfinish maakt polijsten, ontbramen en reinigen tastbaar

13-10 Tijdens de beurs presenteerde de specialist het finishen van lasergesneden sleutelhangers. Bezoekers konden hiermee…

MetavakNieuws

METAVAK erg positief verlopen voor zowel exposanten als bezoekers

11-10 “Het sentiment was bij zowel bezoekers als exposanten erg positief. Na een jaar noodgedwongen…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X