Beurspresentatie van Tuwi is live en virtueel

Tuwi pakt op METAVAK onder meer uit met enkele machines van het Spaanse Geka. Ook worden een instapmodel kantbank van Durma, twee Amob profielwalsen en een imet dubbelkoloms lintzaag machine gepresenteerd. Het aanbod wordt gecompleteerd met elektrische tapmachines van CMA en de iTronic boormachines van Alzmetall.

De CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 van Geka is verkrijgbaar in verschillende maten en met de mogelijkheid van een eenvoudige roostertafel of sectionele rookafzuiging.

Van Geka springt de nieuwe CNC gestuurde plasmasnijmachine GCS-P 3015 in het oog. Deze is verkrijgbaar in verschillende maten en met de mogelijkheid van een eenvoudige roostertafel of sectionele rookafzuiging. Een tweede machine van de Spaanse fabrikant is de Geka Hydracop 80. Deze heeft standaard een pons-unit, vlakstaal-schaar, profielstaal-schaar, rond- en vierkantschaar en een uitkapper.

Daarmee is het een veelzijdig inzetbare machine om profielen en buizen te bewerken. De enkelwerkende ponsknipmachine Bendicrop 50 biedt in de werkplaats een veelvoud aan mogelijkheden qua ponsen, buigen en knippen van materiaal. En tenslotte is er de Geka PP-50. Dit is een  mobiele ponsmachine, die op diverse locaties ingezet kan worden. Model G is voor het universeel ponsen van plaatstaal en profielstaal met een maximale capaciteit van Ø 27 x 13 mm. Model P is uitgevoerd met een tafel met T-sleuven voor de montage van speciale gereedschappen.

Instapmodel kantbank

Van de Turkse fabrikant Durma staat de AD-R2060 op de Tuwi-stand. Deze CNC Synchro kantbank is een snelle en relatief stille machine, die uitermate geschikt als instapmodel zonder hierbij aan productkwaliteit in te boeten.

Van Durma staat de kantbank AD-R2060 op de Tuwi-stand

Van Durma staat de kantbank AD-R2060 op de Tuwi-stand

De kantbank is voorzien van drie gestuurde assen en DT15 besturing, heeft een werkbreedte van 2050 mm en een tonnage van 60 ton. Met de gebruiksvriendelijke besturingseenheid, stabiele opbouw en de grote verscheidenheid aan gereedschappen, is de AD-R serie zeer flexibel in de te realiseren producten.

Amob profielwalsen

Van fabrikant Amob wordt de MAH 60/3 profielwals getoond. Dit is een machine uitgevoerd met hydraulische positionering van de toprol met vaste opstelling van de onderrollen en drie aangedreven rollen. Deze uitvoering waarborgt optimale prestaties en voorkomt materiaalbeschadigingen. De tweede Amob machine is de vergelijkbare, maar kleinere MAH 40/3 profielwals.

Snel en efficiënt afkorten

Op het gebied van zagen presenteert Tuwi in Evenementenhal Gorinchem de imet H601. Type H is een halfautomatische, volhydraulische dubbelkoloms-lintzaagmachine voor het snel en efficiënt afkorten van massieve, dikke- of dunwandige profielen van staal, RVS, aluminium, brons, messing en koper.

Elektrische tapmachines

Tuwi levert al geruime tijd pneumatisch en hydraulisch aangedreven tapmachines van CMA. Recent zijn ook elektrische tapmachines aan het assortiment toegevoegd. Deze zijn voordelig in aanschaf en gebruik in vergelijking met pneumatische tapmachines. Andere voordelen zijn: milieuvriendelijk met een hoge koppel en lage energiekosten; programmeerbare afloopvolgorde van tapcycli met dieptecontrole; weinig tot geen onderhoud; diepte-instelling.
Boormachines

De iTronic boormachines van Alzmetall hebben diverse voordelen ten opzichte van andere boormachines: ze hebben een Multi-Touch Display 5“ of 7“ met krasbestendig glas, duidelijke cijfers en goede leesbaarheid, eenvoudige en uniforme menunavigatie met pictogrammen en uitlezing van boordiepte met nulstelling.

Virtuele stand

Veel meer informatie over al deze machines is te vinden op de nieuwe beurswebsite die Tuwi onlangs heeft gelanceerd. Hier is de METAVAK-stand in virtuele vorm te zien, met tal van doorklikmogelijkheden. Ook de stand op de Nederlandse Metaaldagen (met het CMA boorcentrum 3RD-CNC) is hier te vinden, terwijl over enige tijd ook alle informatie over de TechniShow-presentatie zal volgen.

De beurswebsite is een van de duidelijke signalen dat de machineleverancier met het hoofdkantoor in Winterswijk en de nevenvestiging in Moerdijk in de coronaperiode niet heeft stil gezeten. “Vooral op marketing gebied hebben we veel gedaan om onze online presentatie te versterken”, zegt verkoopleider Rohalt Kas. “Dat moet, want de hele klantbeleving is veranderd.” Dat neemt niet weg dat Tuwi blijft geloven in de kracht van beurzen: “Vooral voor technische producten zoals onze machines is een beurs bij uitstek het middel om de doelgroep een ervaring te bieden die ze nergens anders in deze vorm krijgen: de complete branche of markt op één beursvloer. Als bezoeker kun je verschillende oplossingen evalueren, vergelijken, demonstraties bijwonen en specifieke vragen stellen.”

Tuwi
Stand B116

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Specialist in ‘metalen met gaten’ versterkt productie

27-03 Holwerda heeft een werktuigbouwkundige achtergrond en meer dan 25 jaar ervaring in het laten…

Plaatbewerking

Tuwi biedt een kijkje in de Durma keuken

23-03 Dit keer ging de reis naar het Turkse Bursa waar de groep, bestaande uit…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert automatisch tapcentrum CMA

14-03 De CMA CNC FTC automatische tapcentra worden gekenmerkt door een 3-assige (X, Y, Z)…

Plaatbewerking

‘Kantbank gaat deel uitmaken van productielijn’

27-02 Wensink voorspelt dat de kantbank zelf niet veel gaat veranderen de komende jaren. Alles…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

Plaatbewerking

Tien keer Tuwi op Euroblech

14-10 Durma De eerste partner is Durmlazar (hal 11, stand G48). Op een stand van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen