Blechexpo/Schweisstec groter dan ooit

0

Ruim vier maanden voordat de poorten opengaan, is al wel duidelijk dat het beursduo Blechexpo/Schweisstec in Stuttgart groter dan ooit zal zijn qua aantal deelnemers en vloeroppervlak. Er wordt gerekend op 1500 exposanten in negen hallen van Messe Stuttgart.

Daar worden de twee beurzen gehouden van 5 tot en met 8 november. Ze vullen elkaar aan en bieden de bezoekers een compleet pakket van producten en diensten rondom de thermische en mechanische bewerking van plaatmateriaal, buizen en profielen alsmede las- en verbindingstechniek.

Vergeleken met het zelfde tijdstip twee jaar geleden groeien Blechexpo en Schweisstec met 150 hoofdexposanten en met 20 procent in vloeroppervlak. Daarmee gaat het recordjaar 2017 overtroffen worden. Ook het internationale karakter neemt verder toe. Bij de boekingen en reserveringen uit het nabije en verre buitenland is er zelfs sprake van een verdubbeling. Veel exposanten stromen toe uit Italië, China, Turkije en Spanje. Oorzaak hiervan is volgens beursorganisator Schall het strikt praktijkgeoriënteerde concept van het beursduo. Blechexpo/Schweisstec dekt alle relevante thema’s rondom de digitalisering en automatisering van de wereld der plaat- en metaalbewerking.

Plaat is samen met buis- en profielmateriaal als constructiemateriaal gerijpt tot een veel gebruikt alternatief voor de gebruikelijke giet- en staalbouw- alsmede kunststofconstructies. FEM-geoptimaliseerde lichtbouw en modulaire componentensystemen drukken hun stempel op moderne materiaal-, gewicht- en kostenbesparende voertuig-, machine- en apparatenbouw. Des te meer staat het nauwkeurig snijden, ponsen en buigen van staal, aluminium en RVS materiaal centraal op Blechexpo/Schweisstec. Vakbezoekers vinden hier oplossingen en systemen rondom de voor- en eindbewerking, de complete productie van subsystemen en het finishen van zichtdelen. Thema’s als licht bouwen, constructieoplossingen, handling, kwaliteitsgarantie, automatisering en digitalisering in de plaatbewerking en verbindingstechniek worden alomvattend behandeld.