Blijven groeien is altijd het doel van 25-jarig Geran

10

In september bestond Geran 25 jaar. Ter ere van dit jubileum organiseerde de specialist op het gebied van hekwerkonderdelen en toegangsautomatisering in Rijssen een open huis.

Vanuit een productielocatie in een kleine schuur is Geran in 1993 begonnen met het maken van hekwerken, poorten, balkon- en balustradehekwerk, schoorsteenkappen en klein constructiewerk. Al snel na de oprichting werd voor eigen gebruik een programma hekwerkonderdelen en later ook van automatiseringssystemen opgericht. Niet veel later werden deze onderdelen en systemen ook aan collega hekwerkbedrijven verkocht en werd de basis gelegd voor het huidige bedrijf. Inmiddels levert Geran niet alleen hekwerkonderdelen, maar is het bedrijf ook specialist op het gebied van toegangsautomatisering, poortopeners, slagbomen, verkeerspalen en aanverwante producten.

Het eerste importeurschap
Zo’n acht jaar na de oprichting werd de productielocatie van Geran omgebouwd tot een magazijn. Waar destijds de boorstraat en lasrobot stonden, staan nu stellingen met materialen voor het bouwen van hekken en poorten. “Als producent van hekwerken waren wij afhankelijk van onderdelen”, vertelt André Ligtenberg, directeur van Geran. “Toen wij na een zoektocht die onderdelen direct bij de leverancier konden inkopen, is de handelstak ontstaan. In de loop der jaren zijn daar nog enkele vertegenwoordigingen van diverse merken bij gekomen.” Inmiddels is Geran importeur van gerenommeerde merken als Fadini, King Gates, Comunello, Grande Forge, AMF, Locinox, Bircher Reglomat en ASO met daarnaast nog een geheel eigen programma hekpunten, paalkappen en slotkokers.

Gegroeid
Die vertegenwoordigingen hebben het bedrijf geen windeieren gelegd. “We zijn flink gegroeid”, legt Ligtenberg uit. “Een loods die voorheen enkel werd gebruikt voor productie, ligt nu helemaal vol met voorraad.” Het bedrijf telt inmiddels 18 medewerkers en nog niet zo lang geleden is Geran Access Products opgericht. Deze divisie is de officiële importeur en verdeler in de Benelux van Turnstar, producent van oplossingen voor het fysiek afsluiten en controleren van toegangen. Zo bevat het assortiment onder meer complete serie tourniquets, doorloopsluizen en beveiligingsbarrières.

 

Geran
Tijdens het open huis kregen bezoekers de kans een kijkje in de keuken te nemen bij Geran en daarbij ook het magazijn te bezoeken.

Open huis
Tijdens het open huis verschenen meer dan 350 bezoekers. “Een heel mooi aantal”, zegt Ligtenberg. “Het open huis is erg zinvol geweest. Iedereen heeft de kans gehad om door ons pand te lopen en hier hebben we veel positieve reacties op gekregen. Zo zagen bezoekers soms dat we producten in huis hebben, waarvan ze niet eens wisten dat we die ook leveren. Bovendien lopen veel contacten met klanten per telefoon en is het leuk om eens het gezicht bij de persoon te zien.” Hoewel het bedrijf uit Rijssen pas net de 25-jarige verjaardag heeft gevierd, kijkt Ligtenberg ook naar de toekomst: “We hebben het momenteel erg druk en dat is een goed teken, maar we kijken altijd om ons heen. We kijken naar nieuwe producten, maar ook naar andere mogelijkheden om onze klanten beter te kunnen bieden. Blijven groeien is altijd het doel!”

Geran
Meer dan 350 bezoekers bezochten Geran tijdens het open huis.

Facebook Comments