Blindklinkbevestigers

Nieuw in het assortiment bij Mparts is een uitgebreid programma blindklinkbevestigers ofwel blindklinknagels en blindklinkmoeren.

Het voordeel van werken met blindklinknagels is dat een mechanische verbinding tot stand kan worden gebracht, zonder dat de achterzijde van het product bereikbaar hoeft te zijn.

De blindklinknagels zijn onder te verdelen in standaard, semi-structurele en structurele blindklinknagels. De standaard blindklinknagel is er in staal, RVS (A2 of A4), aluminium, koper of brons en is leverbaar met diameters variërend van 2,4 tot 6,4 mm. Afhankelijk van het gekozen model varieert het klembereik van 0,5 tot 55 mm.

De modellen uit de andere twee series worden ingezet bij applicaties waar een hogere sterkte van de bevestigers een vereiste is. Het voordeel van werken met blindklinknagels is dat een mechanische verbinding tot stand kan worden gebracht, zonder dat de achterzijde van het product bereikbaar hoeft te zijn. Zo kan bijvoorbeeld snel en eenvoudig een type plaatje op een gesloten buis worden bevestigd.

In tegenstelling tot bij de standaard blindklinknagels wordt de breekstift van de structurele en semi-structurele modellen niet alleen geborgd aan de blinde zijde, maar ook aan kopzijde. Zodra de borging is gerealiseerd valt de breekstift eruit. Toepassingen waarbij deze modellen vaak worden toegepast zijn te vinden in onder andere de voertuigbouw en de containerbouw. Naast de blindklinknagels zijn er de blindklinkmoeren. Deze creëren niet alleen een mechanische verbinding, maar ook de mogelijkheid voor een schroefverbinding. Net als bij blindklinknagels wordt de blindklinkmoer ook in een (blind) gat geplaatst.

De meeste blindklinkmoeren uit het programma zijn leverbaar met een platbol-kop, een verzonken kop of een gereduceerde kop en zijn leverbaar in staal, RVS (A2 of A4), aluminium of EPDM-rubber in de maten M3 t/m M12. Afhankelijk van het gekozen model varieert het klembereik van 0,5 tot 7 mm.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X