BLM Group maakt buigen eenvoudiger met nieuwe VGPNext software

VGPNext is de nieuwe CAD/CAM programmeersoftware voor de buis- en draadbuigmachines van BLM Group.

Volgens BLM Group is vooral de grafische interface van VGPNext baanbrekend; de vele met een klik toegankelijke functies maken het programmeren van de buigmachines aanzienlijk praktischer en eenvoudiger.

De Italiaanse machinebouwer noemt vooral de grafische interface baanbrekend; de vele met een klik toegankelijke functies zijn voor de operator gebruiksvriendelijk en maken het programmeren van de buigmachines aanzienlijk praktischer en eenvoudiger.

VGPNext optimaliseert de synergie tussen machine en software, doordat bepaalde functies vereenvoudigd zijn om de programmeerfase nog intuïtiever te laten verlopen. VGPNext vindt het stukprogramma meteen; een paar keer klikken en de bewerking wordt gesimuleerd en de productie kan worden gestart.

Meer methodes om het stuk te programmeren

VGPNext kiest het programma in de bibliotheek in een archief met beelden en technische gegevens. De bibliotheek verzamelt alle op de server aanwezige programma’s op één plaats en biedt een overzichtelijk beeld en talrijke zoekfilters, zodat deze fase makkelijker en sneller verloopt. Er kunnen gepersonaliseerde tags worden toegekend aan de verschillende stukprogramma’s en zoekfilters worden ingesteld, maar ook op sectie, materiaal, datum, machine en nog veel meer.

De volledige programmeerstroom wordt intuïtief middels de ribbon bar die operator bijstaat en wijst op de ontbrekende passages, de verkeerd ingetoetste gegevens, de standaard- en de door de gebruiker gewijzigde gegevens.

De volledige programmeerstroom wordt intuïtief middels de ribbon bar die operator bijstaat en wijst op de ontbrekende passages, de verkeerd ingetoetste gegevens, de standaard- en de door de gebruiker gewijzigde gegevens.

Een stukprogramma importeren

In VGPNext kan met de module B_import een buis of een structuur met meerdere buizen worden opgeroepen in formaat STEP of IGES, zodat de theoretische coördinaten automatisch beschikbaar zijn. Deze oplossing betekent een enorme besparing van tijd en de minder ervaren operator raakt op deze manier sneller met het programma vertrouwd.

Modelleren vanuit het niets

De volledige programmeerstroom wordt intuïtief middels de ribbon bar die operator bijstaat en wijst op de ontbrekende passages, de verkeerd ingetoetste gegevens, de standaard- en de door de gebruiker gewijzigde gegevens. Op deze manier houdt VGPNext rekening met alle mogelijke variabelen, theoretische coördinaten, terugvering, materiaalrek, haalbaarheid van de curve, keuze van de uitrusting en dergelijke en geeft aan waar ingrijpen nodig is. De operator kan zo stap voor stap verder gaan zonder dat kostbare gegevens verloren gaan. Nadat het stuk geprogrammeerd is en de geometrische vervormingen gecorrigeerd zijn kan de haalbaarheid gesimuleerd worden met de in VGPNext ingebouwde 3D-simulator.

3D-simulatie en cyclustijdberekening

VGPNext is uitgerust met een realistische simulator die eventuele botsingen tussen bewerkt stuk en machine anticipeert, zodat contact voorkomen wordt en de productie veilig verloopt. Elke machine is voorzien van een serienummer waardoor de software precies op de hoogte is van machineconfiguratie en de gemonteerde accessoires. Hierdoor kan VGPNext twee machines van dezelfde familie herkennen waarvan de configuratie verschilt: De simulatie geeft de exacte machinesituatie weer met mogelijk nog nauwkeurigere gegevens omtrent de cyclustijd.

Defecten doelgericht corrigeren

VGPNext bevat een correctiecatalogus voor de defecten waar de operator handig de meest geschikte correctie kan kiezen zonder het volledige stukprogramma opnieuw te maken. Het is dus de machine die aangeeft welke correctie nodig is en de parameters ervan instelt.

Monitoring

De functie Monitoring geeft een globaal overzicht van de efficiëntie van de machine in de loop van de dag. Hiermee is de dagproductie van de installatie altijd onder controle en worden onder andere de cyclustijd van het stuk in bewerking, de voltooide jobs en het totaal aantal bewerkingsresten gecontroleerd.

Plug-in

Het plug-in scherm dient voor het beheer van de extra functies en simulatie van variaties in de productiviteit van de installatie met en zonder bepaalde functies, om ze eventueel in de toekomst aan te schaffen.

 

 

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

Plaatbewerking

BLM Group breekt met nieuwe vlakbedlaser drastisch met verleden

31-10 BLM Group, marktleider op het gebied van buisbewerking, presenteert met de LS7 een volledig…

Plaatbewerking

Laser3D lasersnijcel vervangt conventionele processen

18-08 De Italiaanse machinefabrikant, bekend van de BLM Adige buislasers en machines voor plaatlasersnijden, buisbuigen,…

Plaatbewerking

BLM Group met twee stands op Tube & wire

13-06 De internationale vakbeurzen voor buis en draad worden van 20-24 juni samen gehouden in…

Plaatbewerking

Creatief bedrijf groeit door investering in BLM buislaser

16-03 “Uitbesteden was voor ons geen optie omdat we met strakke deadlines werken en snel…

Plaatbewerking

First part right spaart tijd en kosten

21-10 Ja dat kan. Maar alleen door de beide technologieën snijden en buigen softwarematig aan…

Plaatbewerking

BLM optimaliseert prestaties plaatlaser met Active Tools

21-06 Het lasersnijproces voor buisbewerking is complexer dan het snijden van platen; vooral als het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV