BLM Group breekt met nieuwe vlakbedlaser drastisch met verleden

BLM Group heeft op de Euroblech haar nieuwe vlakbedlaser LS7 gepresenteerd. De installatie is volgens de producent zeer productief en gebruiksvriendelijk en beschikt over alle functies die van systemen in het Premium segment worden gevraagd.

LS7 is leverbaar zowel in de uitvoering van 3.000 x 1.500 als die van 4.000 x 2.000. Naar wens zijn er optioneel talrijke oplossingen om automatisch te laden-lossen, met een of twee torens.

BLM Group, marktleider op het gebied van buisbewerking, presenteert met de LS7 een volledig opnieuw ontworpen en geoptimaliseerde installatie voor het bewerken van plaat, waarmee drastisch gebroken wordt met het recente verleden van Adige-SYS, gekenmerkt door combisystemen voor zowel plaat- als buisbewerking.

Innovatief en betrouwebaar

“De structuur, de technologie en functies van LS7 pakken de dertigjarige ervaring van BLM Group weer op en vormen die om tot een innovatief en betrouwbaar systeem. LS7 zal in de smaak vallen bij de bedrijven die houden van een systeem met hoge kwaliteit en uitstekende prestaties tegen, een redelijke prijs”, aldus Mauricio Gutierrez Matta, Global Business Development Manager – Sheet Metal Lasers bij BLM Group. “Ons doel was het bieden van optimale prestaties tegen de laagst mogelijke prijs. Dit hebben we bereikt door onze aandacht uitsluitend te richten op het snijden van plaat en dus alle elementen weg te laten die tot op dat moment nodig waren ter integratie van de buisbewerking. In de huidige steeds competitievere wereld is de stukprijs van fundamenteel belang en moet men voor elk specifiek productieproces over de juiste machine beschikken. Enkel en alleen op deze manier kunnen de kosten geoptimaliseerd worden.”

Hoofdkenmerken

Bij de ontwikkeling van LS7 had men een product voor ogen behorend tot de hoge kwaliteitssystemen, namelijk een product met alle functies en apparaten van een systeem van het hoogste niveau, maar met een interessante prijs om de markt te betreden. Het betreft een portaalstructuur met een mobiele aluminium brug, bewogen door een rondsel/tandreepsysteem, dat verschuift over een robuuste metalen structuur gevuld met polymeercement, waarmee het bestand is tegen hoge acceleraties van maar liefst 2G.

De snijzone is zodanig ontworpen dat de kabelrupsen vooral tijdens het snijden beschermd worden tegen de in alle richtingen rondvliegende gloeiende vonken. Toegang is er alleen via de korte kant en vanwege veiligheidsoverwegingen in verband met de fiberlaserbron is de hele machine volledig afgesloten. Het snijproces kan echter gevolgd worden via camerabeelden op de bedieningsconsole, op een extern beeldscherm of op afstand. Palletwissel vindt in slechts 9 seconden plaats aan de lange kant, dankzij een slim mechanisch idee, waarmee beide tafels gelijktijdig worden gewisseld. Dit geschiedt geheel elektrisch, zonder pneumatische of hydraulische actuators.

LS7 is leverbaar zowel in de uitvoering van 3.000 x 1.500 als die van 4.000 x 2.000. Naar wens zijn er optioneel talrijke oplossingen om automatisch te laden-lossen, met een of twee torens. Het systeem is ontworpen ter vereenvoudiging van het transport en de installatie, die slechts in 1 week wordt voltooid, inclusief de training.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

VMT verzekert zich van nieuwste technologie met Bystronic-primeur

23-04 Het is niet toevallig dat VMT (Verschoor Metaal Techniek) deze primeur heeft. Want eigenaar…

Plaatbewerking

Tuwi introduceert fiberlasers, buislasers en kantbanken van Accurl

08-02 De machineleverancier uit Winterswijk en Dordrecht ziet deze nieuwe vertegenwoordiging als een aanvulling op…

Plaatbewerking

Jacfriesland heeft met nieuwe Trumpf laser vier primeurs!

17-07 “Het is dus een machine met maar liefst vier primeurs”, vertelt Renze de Graaf…

Automatisering

BLM Group maakt buigen eenvoudiger met nieuwe VGPNext software

22-05 De Italiaanse machinebouwer noemt vooral de grafische interface baanbrekend; de vele met een klik…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Plaatbewerking

BLM Group wil ook met vlakke plaatlaser naar de top

21-12 Daar presenteerde BLM de LS7, een premium fiberlaser die zich qua snijsnelheid en precisie…

Plaatbewerking

Paul Meijering investeert in nieuwe BLM LT8.20 Fiber buislaser

14-12 Paul Meijering levert buizen, flenzen en fittingen in roestvast staal en special alloys. Het…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV