BLM Group breekt met nieuwe vlakbedlaser drastisch met verleden

BLM Group heeft op de Euroblech haar nieuwe vlakbedlaser LS7 gepresenteerd. De installatie is volgens de producent zeer productief en gebruiksvriendelijk en beschikt over alle functies die van systemen in het Premium segment worden gevraagd.

LS7 is leverbaar zowel in de uitvoering van 3.000 x 1.500 als die van 4.000 x 2.000. Naar wens zijn er optioneel talrijke oplossingen om automatisch te laden-lossen, met een of twee torens.

BLM Group, marktleider op het gebied van buisbewerking, presenteert met de LS7 een volledig opnieuw ontworpen en geoptimaliseerde installatie voor het bewerken van plaat, waarmee drastisch gebroken wordt met het recente verleden van Adige-SYS, gekenmerkt door combisystemen voor zowel plaat- als buisbewerking.

Innovatief en betrouwebaar

“De structuur, de technologie en functies van LS7 pakken de dertigjarige ervaring van BLM Group weer op en vormen die om tot een innovatief en betrouwbaar systeem. LS7 zal in de smaak vallen bij de bedrijven die houden van een systeem met hoge kwaliteit en uitstekende prestaties tegen, een redelijke prijs”, aldus Mauricio Gutierrez Matta, Global Business Development Manager – Sheet Metal Lasers bij BLM Group. “Ons doel was het bieden van optimale prestaties tegen de laagst mogelijke prijs. Dit hebben we bereikt door onze aandacht uitsluitend te richten op het snijden van plaat en dus alle elementen weg te laten die tot op dat moment nodig waren ter integratie van de buisbewerking. In de huidige steeds competitievere wereld is de stukprijs van fundamenteel belang en moet men voor elk specifiek productieproces over de juiste machine beschikken. Enkel en alleen op deze manier kunnen de kosten geoptimaliseerd worden.”

Hoofdkenmerken

Bij de ontwikkeling van LS7 had men een product voor ogen behorend tot de hoge kwaliteitssystemen, namelijk een product met alle functies en apparaten van een systeem van het hoogste niveau, maar met een interessante prijs om de markt te betreden. Het betreft een portaalstructuur met een mobiele aluminium brug, bewogen door een rondsel/tandreepsysteem, dat verschuift over een robuuste metalen structuur gevuld met polymeercement, waarmee het bestand is tegen hoge acceleraties van maar liefst 2G.

De snijzone is zodanig ontworpen dat de kabelrupsen vooral tijdens het snijden beschermd worden tegen de in alle richtingen rondvliegende gloeiende vonken. Toegang is er alleen via de korte kant en vanwege veiligheidsoverwegingen in verband met de fiberlaserbron is de hele machine volledig afgesloten. Het snijproces kan echter gevolgd worden via camerabeelden op de bedieningsconsole, op een extern beeldscherm of op afstand. Palletwissel vindt in slechts 9 seconden plaats aan de lange kant, dankzij een slim mechanisch idee, waarmee beide tafels gelijktijdig worden gewisseld. Dit geschiedt geheel elektrisch, zonder pneumatische of hydraulische actuators.

LS7 is leverbaar zowel in de uitvoering van 3.000 x 1.500 als die van 4.000 x 2.000. Naar wens zijn er optioneel talrijke oplossingen om automatisch te laden-lossen, met een of twee torens. Het systeem is ontworpen ter vereenvoudiging van het transport en de installatie, die slechts in 1 week wordt voltooid, inclusief de training.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Eagle Lasers legt de lat telkens weer hoger

23-08 Met de opening van een nieuwe showroom in de regio Stuttgart vierde de Eagle…

Plaatbewerking

Laser3D lasersnijcel vervangt conventionele processen

18-08 De Italiaanse machinefabrikant, bekend van de BLM Adige buislasers en machines voor plaatlasersnijden, buisbuigen,…

Plaatbewerking

BLM Group met twee stands op Tube & wire

13-06 De internationale vakbeurzen voor buis en draad worden van 20-24 juni samen gehouden in…

Plaatbewerking

Creatief bedrijf groeit door investering in BLM buislaser

16-03 “Uitbesteden was voor ons geen optie omdat we met strakke deadlines werken en snel…

Plaatbewerking

Veelzijdigheid is troef bij Fiber Laser Benelux

16-03 Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant…

Plaatbewerking

First part right spaart tijd en kosten

21-10 Ja dat kan. Maar alleen door de beide technologieën snijden en buigen softwarematig aan…

Plaatbewerking

BLM optimaliseert prestaties plaatlaser met Active Tools

21-06 Het lasersnijproces voor buisbewerking is complexer dan het snijden van platen; vooral als het…

Plaatbewerking

Nieuwe lasersnijmachine Laser Genius+ van Prima Power

08-06 Volgens de Italiaanse machinebouwer is deze nieuwe vlakbedlaser een synthese van nieuwe ideeën en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen