BLM Group presenteert Lasertube LT12

BLM Group introduceert op haar huisshow die momenteel (nog tot 4 oktober) wordt gehouden in Levico Terme (Trento, Italië) de nieuwe buislaser Lasertube LT12.

De nieuwe buislaser Lasertube LT12 is voor het lasersnijden van buizen en metalen profielen met diameters van 25 tot 305 mm. Een bewerkingsgamma dat tot nu toe ontbrak in het machineportfolio van BLM.

 

Dit is een installatie voor het lasersnijden van buizen en metalen profielen met diameters van 25 tot 305 mm. Een bewerkingsgamma voor buislasersnijden dat tot nu toe ontbrak in het machineportfolio van BLM.

Beperkt snijafval

De LT12 kan worden uitgerust met een fiberlaserbron met verschillende vermogens en kan buizen bewerken tot 62 kg/m. De structuur is geconfigureerd met een doorn in de staart en een vaste bril die de buis ondersteunt tijdens het snijden. Hier vinden we een van de innovaties van het Lasertube systeem, namelijk de schrootefficiëntiemodus. Met deze speciale modus wordt bij het snijden van het uiteinde van de buis het snijafval beperkt tot slechts 113 mm.

Hoge prestaties op lichte en zware buizen

Zoals bij alle buislasers van BLM Group wordt de buis over de hele bewerkingslijn ondersteund voor een nauwkeurige en snelle bewerking van zowel buizen met een kleine diameter als lange, zware buizen. Altijd met behoud van snelheid en precisie in het bereik van de bewerkte diameters. Het is een flexibel systeem dat geschikt voor verschillende sectoren, maar vooral interessant voor sectoren die open en gesloten profielen bewerken tot 305 mm diameter.

Meer mogelijke configuraties

De nieuwe LT12 buislaser is modulair, zowel wat betreft laad- als loslengte. In feite zijn er twee maten voor het laden (8,5 m en 12,5 m) en verschillende maten voor het lossen beschikbaar. De mogelijkheid om lengtes tot 12,5 m te laden is gemaakt om de verwerking te optimaliseren dankzij nesting, d.w.z. de optimale plaatsing van elke snede op de buis, om het materiaal optimaal te benutten en ongebruikte lengtes te minimaliseren.

Drill & Tap

Boren & tappen is een extra mechanisme dat boren en tappen met de mogelijkheid van FlowDrill technologie direct in de buislaser mogelijk maakt. De bewerkingseenheid is uitgerust met een gereedschapsmagazijn met 8 of 16 posities, waarbij de slijtagestatus van de gereedschappen kan worden bewaakt.

Active Scan

Voor het eerst is op een Adige-SYS Lasertube systeem Active Scan geïntroduceerd, een door BLM Group ontwikkelde technologie om de positionering van buizen te corrigeren zodat altijd de juiste geometrie op de te snijden buizen wordt verkregen. Dit is een van de Active Tools – exclusieve en gepatenteerde technische oplossingen – die het populairst zijn op buislasers van BLM Group.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

BLM Group integreert inpersen van moeren in buislaser

27-11 Hiermee kunnen inpersmoeren met schroefdraad in buizen en kokers, aansluitend op het snijproces, direct…

MetaalNieuws Extra IM

Efficiënter werken door middel van buislasersnijden

04-10 Deze techniek biedt tal van voordelen en kan bijdragen aan een efficiëntere manier van…

Personeel en Opleiding

Huisshow STODT

04-09 Dit event is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen in de…

Plaatbewerking

Mogelijkheden buislasersnijtechniek nog steeds onvoldoende benut

17-04 Toch lopen toeleveranciers nog vaak aan tegen onwetendheid aan de kant van hun opdrachtgevers.…

Plaatbewerking

Duurzaamheid aanjager voor nieuwe ideeën bij Trumpf

13-04 Eigenlijk zit duurzaamheid in het DNA van Trumpf. Het bedrijf viert dit jaar het…

Plaatbewerking

Duurzaamheid troef op huisshow Trumpf

23-03 Het hightechbedrijf presenteerde diverse technologieën om materiaal, energie en snijgas te besparen. Daarnaast toonde Trumpf…

Plaatbewerking

Grote stap richting 100% prefab

01-03 “Bovendien kunnen we met deze machine alle gaten snijden, die voorheen op de bouwplaats…

Plaatbewerking

Jörg bouwt weer snelle plaatwalsen

01-03 In het verleden bouwde Jörg – al meer dan 85 jaar fabrikant en leverancier…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?