BLM introduceert volwaardige buis-plaatlaser combimachine

Voor de eerste keer zal BLM Group Benelux, de eigen verkoop- en serviceorganisatie van BLM Group voor de Benelux markt, zich zelfstandig presenteren op de TechniShow. De fabrikant van buislasersnijmachines, zaag-, eindvorm- en draadbuigmachines en gerelateerde automatiseringsapparatuur, zal een plaatlaser presenteren, die op ieder moment tot een volwaardige buis-plaatlaser combimachine kan worden uitgebreid.

Met deze LC5 brengt BLM Group een innovatief concept op de markt dat bedrijven de mogelijkheid biedt hun productiebehoefte mee te laten groeien met de productie-eisen. Zowel plaat- als buislasersnijunit hebben een eigen aan- en afvoersysteem en maken gebruik van hetzelfde lasersnijsysteem. De LC5 combi-uitvoering kan zonder extra instellingen of extra tooling, direct omschakelen van buis naar plaat en andersom.

Meegroeien met productie-eisen in de toekomst
BLM Group biedt daarmee een oplossing met prestaties die gelijk zijn aan die van twee aparte machines. “Met de LC5 bieden we een oplossing die meegroeit met de productiebehoefte van de klant en voor bedrijven waar de productiebelasting het gebruik van twee afzonderlijke lasersnijmachines voor buizen en plaatwerk niet rendabel is”, aldus René Hazenberg, Managing Director van BLM Group Benelux. “Start met het plaatlasersnijsysteem en voeg naarmate het bedrijf groeit de lasertubemodule toe. Voor de installatie is geen herbedrading of grote mechanische aanpassing nodig. Ook de automatische wisseltafel voor laden en lossen van platen later worden toegevoegd en kan de LC5 met een opslagtoren voor het automatisch wisselen van materiaalsoort en -dikte worden uitgebreid. BLM biedt daarmee een oplossing om de initiële investering te verminderen en de klant de mogelijkheid te geven om in de toekomst met de productie-eisen mee te groeien.”

TechniShow
In de basisuitvoering die BLM Group Benelux op de TechniShow demonstreert, is de plaatlaser van de LC5 uitgevoerd met automatische dubbele palletwisselaar voor 3 x 1,5 m plaat. De wisseltafel kan naar keuze in lijn of aan de zijkant worden geleverd in 3 x 1,5 m, 4 x 2 m en 6 x 2 m. De fiberlaser heeft een snijcapaciteit van 8kW en is inzetbaar voor alle gangbare plaatmaterialen. De laser biedt met een simultane asverplaatsing van 196 m/min tevens hoge prestaties. In de FLYCUT mode is de cyclustijd bij het snijden van patronen in vlakke plaat bovendien 70% korter. Tevens is deze machine uitgerust met een nozzle wisselaar met 18 posities, een Active Cool en een automatische nozzle centering. De buislaserunit die direct of later kan worden aangebouwd, is uitgevoerd met een robuuste en betrouwbare automatische bundellader voor buizen tot ø 120 mm en 6,5 m lengte.

All-in-One concept
Met de eigen softwarefamilie BLMelements biedt BLM software modules voor onder meer buigbewerkingen van zowel buis, draad als plaat, simulatie, productieplanning en ordermanagement. Omdat alle modules gebruik maken van dezelfde database zorgt BLM voor een goede aansluiting van snij- en buigbewerkingen. Dat levert een exacte maatvoering op, zodat het eerste product altijd perfect past.

BLM, Hal 7, stand E106

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Extreem buigen zonder concessies

09-04 Door een hoge moeilijkheidsgraad van het buigen te combineren met de kwaliteit van het…

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV