BMO, Clever Bending en Smart Factory genomineerd voor TechniShow Innovatie Award

BMO, Clever Bending en Smart Factory zijn genomineerd voor de TechniShow Innovatie Award. De jury heeft deze drie genomineerden geselecteerd uit de zestien inzendingen.

Clever Bending zal op de TechniShow een werkend geautomatiseerd kantsysteem tonen

BMO

BMO gaat op voor de prijs met de slimme OptiVice machineklem en het Infinity Platform. Beide oplossingen verbeteren niet alleen de huidige processen in de verspaning, maar geven ook een blik in de ultieme autonome verspanende fabriek van de toekomst. Het hart van het Infinity Platform bestaat uit een gestandaardiseerde robotmodule met een Yaskawa robot en een dynamisch opslagsysteem. Zo kan een bedrijf met een relatief kleine investering al aan de slag. De modulaire opzet biedt flexibiliteit en schaalbaarheid, omdat het platform moeiteloos kan meegroeien met de toekomstige behoeften van het bedrijf.

BMO presenteert op de TechniShow het Infinity Platform live in werking.

BMO presenteert op de TechniShow het Infinity Platform live in werking.

Als het aan BMO ligt gaat insteltijd-nul in de fabriek van de toekomst overal gelden. Dus niet alleen de robotgrijper, maar ook de machineklem stelt zichzelf in op het te bewerken product. Op de TechniShow is de zelfinstellende machineklem, de OptiVice, live te zien. Deze verhoogt de flexibiliteit. Door de insteltijd tot nul te reduceren, kunnen bedrijven kleine series en zelfs enkelstuks in de onbemande uren in high-mix automatiseren. Het minimaliseert het wisselen van klemmen en bekken en vermindert de kans op foutieve instellingen.

Clever Bending

Morris Solutions introduceert op de TechniShow Clever Bending. Dit nieuwe bedrijfsonderdeel kan betaalbare automatisering aanbieden op elke nieuwe of bestaande kantbank. En maakt hierbij naast de eigen kennis gebruik van producten van het Italiaanse Argesystems, producent van automatische gereedschapswisselaars, gerobotiseerde opslagsystemen voor tooling en de bijbehorende software.

Een van de producten van Argesystems is de Cube. Dit is een compact, automatisch opslagsysteem. Het is een flexibele oplossing waarin robot en automatisering samenwerken voor een efficiënt handlingproces. Een speciale, gepatenteerde gripper op de robot zet de tools automatisch op de machine. Dit is een systeem met opslagruimte voor 30 tot maximaal 50 meter matrijzen en kantgereedschappen.

Smart Factory

Smart Factory is genomineerd met een app die meer productiviteit uit het machinepark haalt. ‘Een butler die je ter dienst staat en je helpt’. Zo zien de ontwikkelaars van de Smart Factory Software hun eigen product. Het is volgens hen de volgende stap in automatisering van de fabrieksvloer, voor zowel kleine als grote bedrijven in de maakindustrie. Door de brede standaardoplossing kan de software makkelijk en snel worden ingericht.

Met de Smart Factory app bekijk je je CNC-machines op een Wallboard.

Met de Smart Factory app bekijk je je CNC-machines op een Wallboard.

Het is als verkeersinformatie voor het navigatiesysteem; op basis van actuele data past de Smart Factory app de voorgestelde route aan. Ze detecteert afwijkingen en adviseert daarop alternatieven. Met de real-time informatie uit zijn machines, ongeacht het merk, optimaliseert de gebruiker zijn planning. Door het gebruik van Smart Factory kan hogere productiviteit (lees meer omzet) uit het bestaande machinepark worden gehaald.  Doordat het gekoppeld is aan ERP kan de gebruiker real-time zien of zijn order nog winst oplevert. Doordat hij snel belemmeringen in de productie ziet en daarop kan anticiperen, stijgt zijn leverbetrouwbaarheid eveneens. Door gebruik van Smart Factory wordt onder andere het gebruik van gereedschappen in de CNC-machines bijgehouden. Hierdoor kan de klant zijn gereedschap langer gebruiken. Ook worden de CNC-machines beter benut door goed inzicht uit de app.

Prijsuitreiking

Tijdens de TechniShow (12-15 maart in Jaarbeurs Utrecht) zal de jury de drie genomineerden vereren met een bezoek voor een nadere toelichting. Daarna gaan de juryleden in beraad om de winnaar aan te wijzen. De winnaar van de prijs voor de meest baanbrekende innovatie in de maakindustrie wordt op donderdag 14 maart bekend gemaakt. Deze krijgt de Award, speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd met behulp van geavanceerde 3D-printingtechnologie.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

TechnishowNieuws

Valk Welding: automatisch robot programmeren is niet langer toekomstvisie

11-03 Het automatisch programmeren van robots is al jaren een hot item in de industrie,…

Automatisering

Onbemand beladen en ontladen hoeft niet complex te zijn

08-03 “Dit jaar doen we het anders dan andere jaren op de TechniShow. Op onze…

TechnishowNieuws

Wolthuis present met machines van vertrouwde fabrikanten

06-03 De Macc 700DI zaagmachine met halfautomatische bediening van de Italiaanse machinebouwer MACC heeft een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV