BMO uit Nederweert viert 12,5 jarig jubileum

0

Op zaterdag 18 november viert BMO uit Nederweert dat het 12,5 jaar geleden werd opgericht. Tijdens zijn studie autotechniek in Arnhem verdiende oprichter Frank Biemans op zaterdag bij als CNC-frezer in een metaalbedrijf. Hij nam de freesmachine van zijn studentenbaan over en in de schuur van de ouderlijke woning startte hij in 2005 als toeleverancier van metalen draai- en freesproducten.

Al snel kwam er een tweede machine bij maar het rendement van de machines daalde alleen maar. Om de machines meer te laten draaien werd een robot gekocht om mee te experimenteren. Binnen korte tijd had Frank de robot zo geprogrammeerd dat de CNC machines geautomatiseerd hele avonden en weekenden door konden werken. Frank studeerde met de ontwikkeling van een robotcel binnen zijn eigen bedrijf af en hij volgde zijn zakeninstinct door verder te innoveren op het gebied van CNC automatisering.

Inmiddels bestaat BMO uit twee bedrijven. BMO Precision Parts heeft zich gespecialiseerd op het gebied van verspanende werkzaamheden in de metaalsector. Terwijl BMO Automation zich specifiek richt op het automatiseren van CNC frees- en draaimachines.  Door de jaren heen hebben beide bedrijven een sterke groei doorgemaakt. Door BMO Automation zal dit jaar de 100ste robotcel in Nederland worden geïnstalleerd. Een mijlpaal. De focus blijft op de thuismarkt liggen maar BMO heeft ook plannen om door te groeien in het buitenland.

Ter ere van het jubileum zullen op zaterdag 18 november de deuren van zowel BMO Automation alsook BMO Precision Parts worden opengesteld voor iedereen die de wereld van het geautomatiseerd verspanen wil ontdekken. Van 10:00 uur t/m 17:00 uur is iedereen welkom op de locaties aan de Magnesiumstraat te Nederweert (bedrijvenpark Pannenweg II).