BMWT-Keur blijft snel groeien

BMWT-Keur is in 2019 opnieuw flink gegroeid. Het aantal periodieke veiligheidskeuringen is met 6,9% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. In totaal zijn in 2019 maar liefst 328.188 keuringen uitgevoerd tegen 307.015 keuringen in 2018. De groei is zichtbaar in alle productcategorieën.

Dat BMWT-Keur zo snel groeit, heeft deels te maken met de aanhoudende economische groei. Omdat het aantal machines in de markt jaar op jaar toeneemt, stijgt automatisch het aantal keuringen. ”Maar dat is zeker niet de enige reden”, stelt BMWT-directeur Jan Hommes. “Een andere belangrijke reden is dat veiligheid steeds hoger op de agenda van bedrijven staat. Periodieke keuringen van machines zijn niet alleen wettelijk verplicht, maar leveren ook een grote bijdrage aan een veilige werkomgeving.”

Verantwoordelijkheid

Een veilige werkomgeving begint bij het management. Daar ligt de taak om de medewerkers te voorzien van veilig materieel waarop ze kunnen vertrouwen. De groei van BMWT-Keur toont aan dat steeds meer managers hun verantwoordelijkheid grijpen en de staat van hun machines en magazijnstellingen elk jaar door deskundige keurmeesters laten controleren. Daarmee levert BMWT-Keur een flinke bijdrage aan verbetering van de veiligheid op de werkvloer.

Omdat het materieel per fabrikant grote verschillen kan vertonen, is het volgens BMWT belangrijk dat keurmeesters toegang hebben tot de fabrieksspecificaties. Vrijwel altijd zijn dat de keurmeesters van het bedrijf dat het materieel heeft geleverd. Door de periodieke keuring te combineren met het reguliere onderhoud door de leverancier, kunnen geconstateerde gebreken direct worden verholpen. Dat scheelt kosten en voorkomt onnodig stilstand van de operatie.

Volgens BMWT levert periodiek keuren veel op. Allereerst lagere reparatiekosten, minder schade aan het materieel en een vlot lopend proces. Daarnaast neemt de kans op ongevallen door falend materieel aanzienlijk af. Dat leidt tot meer vertrouwen en een grotere tevredenheid onder de medewerkers. Dat alles vertaalt zich in een hogere productiviteit. “Met andere woorden: de kleine investering in een jaarlijkse keuring betaalt zich snel terug.”

Waarborg

BMWT-Keur biedt de werkgever de bevestiging dat hun werkmaterieel goed onderhouden is en in goede staat verkeert. Bovendien ontzorgen de periodieke keuringen de werkgever ten aanzien van zijn verplichtingen voor de Arbowet.

BMWT is de belangenbehartiger van leveranciers van bouwmachines, magazijninrichtingen, wegenbouwmachines en transportmaterieel.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Wijziging beursorganisatie TKD

30-06 De BMWT laat weten dat het beursmanagement van de TKD (Technische Kontakt Dagen) is…

Personeel en Opleiding

BMWT-keuringen groeien door

25-03 BMWT-Keur heeft een succesvol jaar achter de rug. Het aantal periodieke veiligheidskeuringen is in…

Toeleveren

Groei aantal BMWT-keuringen

28-02 Het aantal periodieke veiligheidskeuringen dat de deelnemers aan het BMWT-Keur in 2017 hebben uitgevoerd,…

Toeleveren

VMRG Kwaliteitseisen 2017 uitgebreid

03-10 Sinds 1 oktober staan de nieuwste VMRG Kwaliteitseisen weer online. Binnenzonwering, glasdaken en aluminium…

Automatisering

Robotleveranciers prolongeren veiligheidskeurmerk

18-01 Rolan Robotics, ABB en RFA hebben hun RAB Robotics Safety Mark geprolongeerd. Dit is…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X