Boessenkoolprijs voor álle 13 afstudeerders Pius X College

0

In het Pius X College in Almelo is voor de 51ste keer de Boessenkoolprijs uitgereikt. Deze prijs is een jaarlijkse traditie waarmee Machinefabriek Boessenkool wil onderstrepen dat ze nauw betrokken is bij de technische opleidingen en het technische talent in de regio.

Normaal gesproken gaat de prijs naar één leerling of een team van enkele leerlingen van het Pius X College. Vanwege de coronacrisis verliepen de voorbereidingen niet zoals gebruikelijk en daarom kreeg de uitreiking van de prijs een bijzondere wending. Tot ieders verrassing werden alle 13 deelnemers naar voren geroepen: Quinten Diepeveen, Bart Bekhuis, Andy Boertien, Niels Kulpe, Naomi Odink, Bilal Chaouki, Owen Rutering, Samir Hashemi, Doruk Akin, Ynze Exel, Joeri Fokke, Turgay Kuyumcu en Nick Geitenbeek. Boessenkool-directeur Eelco Osse overhandigde aan iedereen het prijs-certificaat en een goodiebag met leuke spullen.

Verbinding creëren

Machinefabriek Boessenkool reikt de prijs jaarlijks uit om verbinding te creëren. “De prijs is bedoeld als stimulans voor de technische leerlingen om te kiezen voor uitdagende, innoverende functies in de techniek”, legt Eelco Osse uit. “Dat is belangrijk voor die leerlingen zelf, maar zeker ook voor alle bedrijven in de branche metaal & elektro die voortdurend op zoek zijn naar talentvolle medewerkers. Dat geldt dus ook voor Boessenkool, want zonder goed geschoold personeel hebben wij geen bestaansrecht.”

In de voetsporen van Johan Boessenkool

De oorsprong van de Boessenkoolprijs ligt bij de vader van Eelco Osse, Johan, die destijds al last had van personeelskrapte. “Om die reden is mijn vader toen al een verbintenis aangegaan met het opleidingsinstituut voor de metaal in Almelo. Hij heeft die omarming van de relevante opleidingsinstituten voortgezet en in hun voetsporen volg ik diezelfde lijn. Met deze prijs laten we zien dat we jonge, potentiële professionals stimuleren om de belangrijke toekomstige innovaties te gaan doen. En wie weet doen ze dat dan wel bij Machinefabriek Boessenkool.”