Bosch Scharnieren in Franse handen

Bosch Scharnieren in Doetinchem is verkocht aan de Franse industriële groep Esteve et Compagnie. Bosch is producent van scharnieren in kleine series voor industriële toepassing. Het bedrijf was eigendom van Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen, die nu toetreedt tot het strategisch comité van Esteve.

Bosch Scharnieren is expert in het vervaardigen van kleine series scharnieren met korte levertijden.

Een dochteronderneming van Esteve et Compagnie is Pinet Industrie, een belangrijke speler in de markt van scharnieren en sloten voor industriële toepassing. Dit bedrijf was op zoek naar een betere ondersteuning van haar klanten en distributeurs in het geografische gebied dat Duitsland, Nederland, België en Luxemburg omvat.

Geografische aanvulling

Dit wordt nu ingevuld met Bosch Scharnieren, dat meer dan 500 klanten heeft, hoofdzakelijk in Nederland, Duitsland, België en Luxemburg. Het bedrijf is gevestigd op 15 kilometer van de Duitse grens. “Deze overname past perfect bij onze ambitie van sterke duurzame winstgevende groei met respect voor al onze stakeholders”, geeft Guillaume Bataille, CEO  van Esteve et Compagnie aan. “Deze geografische en industriële aanvulling, in combinatie met dezelfde filosofie van aandacht voor alle belanghebbenden op lange termijn, geeft volledige ruimte aan de integratie van de teams van Bosch Scharnieren binnen onze groep en Pinet Industrie.”

Extra productiecapaciteit

Met deze overname hebben Esteve et Compagnie en Pinet Industrie additionele industriële capaciteit verworven. Bosch Scharnieren is expert in het vervaardigen van kleine series scharnieren – van prototype tot series van 1.000 stuks – met korte levertijden dankzij de methode van QRM (Quick Response Manufacturing) die al vele jaren wordt toegepast.

Fried Kaanen, voormalig DGA van Bosch Scharnieren sinds 2004, zegt: “De twee bedrijven vormen een uitstekende combinatie en een kracht op de Europese markt voor scharnieroplossingen. De bedrijven delen dezelfde waarden, streven naar innovatie en hebben een sterke focus op klanttevredenheid.”

Esteve et Compagnie is in 2019 door Guillaume Bataille opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Tremblay-en-France. De missie is een groep van industriële bedrijven te vormen, in Europa en de Verenigde Staten, bij voorkeur in combinatie met scharnieren. Dochterbedrijf Pinet Industrie werd opgericht in 1840 en is een belangrijke speler in het ontwerp, de fabricage en de distributie van hang- en sluitwerk voor industriële toepassingen. Het bedrijf telt 140 medewerkers en realiseerde een omzet van 23 miljoen euro in 2021 met 2300 internationale klanten. Bosch Scharnieren, opgericht in 1929, heeft 25 medewerkers en behaalde in 2021 een omzet van 3,5 miljoen euro.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

‘Druk op innovatie wordt alleen maar groter’

08-12 De voorman van het MKB-metaal zegt dit in een gesprek ter gelegenheid van het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X