Brinks Metaalbewerking onderdeel van Gietburg Groep

Brinks Metaalbewerking maakt sinds 1 januari deel uit van de Gietburg Groep. De overname biedt nieuwe perspectieven beide bedrijven. Zo vergroot Brinks zijn afzetmogelijkheden, terwijl de Doesburgse Gietburg Groep zijn productportfolio uitbreidt.

Brinks Metaalbewerking is toeleverancier van ventielblokken en onderdelen ten behoeve van automobielindustrie, agrarische industrie, machine- en apparatenbouw, intern transport en duurzame energie in Europa. Het bedrijf in Vriezenveen heeft meer dan 50 jaar ervaring en is gespecialiseerd in boren, frezen, ontbramen (thermisch/hoge druk) en reinigen van onderdelen in repeterende seriegroottes van 500 tot 200.000 stuks op jaarbasis.

Extra productiecapaciteit

De Gietburg Group, waartoe Doesburg Components en Gieterij Doesburg behoren, ontwikkelt en produceert gietijzeren componenten voor de internationale vrachtwagen- en motorenindustrie, en krijgt door deze overname toegang tot de hydrauliekmarkt en de beschikking over extra productiecapaciteit in het licht van een toenemende vraag naar lichte en duurzame materialen in de automobielindustrie. Door deze acquisitie zal de omzet in 2021 voor de Gietburg Group met 500 werknemers circa €125 miljoen bedragen.

Voor Brinks Metaalbewerking betekent deze overname toegang tot de internationale klanten en de R&D faciliteiten van de Gietburg Group. Brinks Metaalbewerking zal onder haar eigen naam blijven opereren in de markt.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen