Broshuis kan weer vrijwel op volle kracht van start

0

Direct na Pinksteren, op dinsdag 2 juni, gaan de fabrieken van trailerbouwer Broshuis in Kampen weer in productie. De productie ligt al sinds 30 maart stil omdat het naleven van de veiligheidsvoorschriften vanuit de ministeries en het RIVM op de werkvloer problematisch was.

Daarnaast zorgde de sluiting van de fabrieken van leveranciers voor tekorten aan cruciale onderdelen. Daarom stopte Broshuis tijdelijk zijn productie van hoogwaardige speciaal transport opleggers en multifunctionele containerchassis. Aanvankelijk was de verwachting dat de productie begin mei al hervat zou kunnen worden. Maar dat bleek vanwege de RIVM-voorschriften niet haalbaar.

Fabrieken coronaproof

Ondertussen is er bij Broshuis veel gebeurd. Zo is er bekeken wat de impact van de anderhalvemetersamenleving is. In de meeste gevallen heeft het bedrijf een oplossing kunnen vinden. Nu zijn de RIVM-maatregelen opnieuw versoepeld en zijn de Broshuis-fabrieken daar waar het kan coronaproof. CEO Pieter-Bas Broshuis: “De regio Kampen was een zwaar getroffen gebied en we wilden hierom geen onnodige risico’s nemen. Veiligheid is echt onze hoogste prioriteit. We zijn met man en macht bezig om de fabriek veilig te krijgen en er zijn inmiddels weer voldoende (persoonlijke beschermings-)middelen om in de fabrieken te kunnen gebruiken als de anderhalvemeterafstand niet gehanteerd kan worden. Hierdoor kan iedereen zijn of haar werk veilig uitvoeren.”

1000 componenten

Daarnaast hebben de meeste internationale toeleveranciers afgelopen weken hun productie weer opgestart en worden de onderdelen inmiddels weer mondjesmaat geleverd. Een trailer kent zo’n 1000 componenten, maar wanneer één onderdeel niet kan worden geleverd, kan de trailer niet worden afgemaakt. Nu de toeleveranciers weer opstarten, is dit het teken voor Broshuis om de productie te kunnen hervatten. “Door de inspanningen van de afgelopen weken kunnen we per 2 juni vrijwel op volle kracht starten. We zijn ons ervan bewust dat er opleggers later geleverd gaan worden door deze vervelende periode. We staan in nauw contact met onze klanten en zij hebben gelukkig ook begrip voor de situatie”, aldus Broshuis.

Vanaf 2 juni zal er dus ook weer bezoek worden ontvangen in Kampen, uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften.