Business Software Event in teken van maakindustrie

Het Business Software Event voor de klantorder- en voorraadgestuurde industrie heeft dit jaar als thema ‘Business Software voor de maakindustrie – uw bedrijfsproces stap voor stap efficiënter ingericht’. Het evenement vindt plaats op 28 september in Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Centraal staat de noodzaak van voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van ict. “Uiteraard komen trends als smart industry, internet of things, big data, cloud en software-as-a-service aan bod, maar de focus ligt dit jaar op de basics”, vertelt eventmanager Moniek Groot van organisator Mikrocentrum.

Antwoord op uitdagingen
Van bedrijven uit de industrie wordt steeds meer geëist: meerwaarde bieden door complexere producten te leveren, met steeds meer partijen samenwerken, doorlooptijden verkorten, voorraden verminderen, enzovoort. Klanten stellen steeds meer eisen, tegelijkertijd neemt de concurrentie toe. Bedrijven kunnen daarom niet zonder goede businesssoftware die meerdere schakels bestrijkt in een keten, zowel intern als extern. Van ontwerp via bedrijfs- en productiebesturing tot en met aflevering, service en onderhoud. “Voor veel maakbedrijven is smart industry nog ver van hun bed”, aldus Groot. “Wij stellen hun actuele uitdagingen centraal: ‘Hoe stoom ik mijn bedrijf klaar voor de toekomst, hoe krijg ik grip op de interne processen en kan ik die beter laten aansluiten op die van mijn toeleveranciers en/of klanten?” Bedrijven zien kansen, maar worstelen vaak met het implementeren ervan, weet Groot. “Wij geven inzicht hoe ze bedrijfsprocessen met slimme software kunnen verbeteren. Succesverhalen van collega’s en aansprekende best practices moeten de bezoekers inspiratie bieden.”

Breed scala aan bedrijfsprocessen
Het Business Software Event 2017 richt zich op de maak- en assemblage-industrie in Nederland en België: klantorder- en voorraadgestuurde bedrijven in onder meer de automotive, elektronica, machine- en apparatenbouw, metaalbewerking, rubber- en kunststofverwerking en scheepsbouw. Het event bestrijkt een breed scala aan bedrijfsprocessen en de bijbehorende software: van CAD, CAM, PDM en PLM tot en met ERP, MES, WMS en CRM, inclusief overkoepelende processen als integratie, kwaliteitsmanagement en business intelligence.

Business Software Award
Het gratis toegankelijke event vindt plaats op 28 september in een nieuwe locatie, de Midden Nederland Hallen in Barneveld. Naast plenaire keynotes en diverse expert classes vermeldt het programma, voor de tweede keer, de uitreiking van de Business Software Award. Deze award wordt uitgereikt aan een organisatie die bijzondere resultaten behaald heeft door de inzet van business software. Organisaties kunnen zich schriftelijk aanmelden via het aanmeldformulier. Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt door een deskundige vakjury. De genomineerden presenteren zich op het event, waarna de winnaar van de Business Software Award wordt gekozen op basis van het oordeel van de jury en de stemmen van het publiek.

VIP arrangement
Nieuw is dit jaar het VIP-arrangement, een volledig verzorgde avond waar exposanten en hun genodigden kunnen netwerken en ervaringen delen. Gastspreker is Henk Snellink van WP Haton, fabrikant van deegverwerkingsmachines voor de broodproductie. Hij vertelt over de transformatie van zijn traditioneel georganiseerde maakbedrijf tot een servicegerichte dienstverlener, met businesssoftware als een van de ingrediënten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Zuid-Holland werkt aan digitaal veilige keten

23-04 Doel van het cyberweerbaarheidscentrum is om ondernemingen binnen deze sector te ondersteunen bij het…

Verspanen

Industriële reinheidsketen komt bijeen op Clean Event

09-04 Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele nanometers kunnen funest zijn voor het functioneren…

Toeleveren

ZIE draait om nieuwe technologie voor de maakindustrie

01-04 Hi Delta, netwerkorganisatie voor de technologische industrie in Zuid-Holland, en Mikrocentrum, platformorganisatie voor de…

Bedrijf en Economie

METAVAK 2024: Dé ontmoetingsplaats voor de metaalbewerkende maakindustrie

25-03 METAVAK 2024 belooft een inspirerende editie te worden met een focus op innovatie, educatie…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

Toeleveren

JOOP kan concurrentie vanuit de hele wereld aan

04-03 Nog steeds bedient JOOP met alle plezier klanten die alleen productiecapaciteit nodig hebben voor…

Plaatbewerking

‘Ketenintegratie is afspraken nakomen maar ook plezier maken’

27-02 Dat citaat is afkomstig van Jorg Blankers, operationeel directeur van Dumaco Oss. Evenals zijn…

Materialen

Steun voor MKB in materiaaltechnologie

30-01 Het doel is om zo’n 120 MKB-ondernemingen de nodige competenties te geven om de…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV