Cellro Elevate is grote broer van robotcel Xcelerate

0

De Xcelerate van Cellro, een robotcel voor het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, krijgt een grote broer: Elevate. Elevate volgt dezelfde modulaire ontwerpfilosofie als Xcelerate, maar gaat een stap verder doordat hij ook geschikt is voor zwaardere producten en meer opslagcapaciteit biedt, naast de mogelijkheid om twee machines tegelijk te bedienen.

Ook Elevate wordt naast een CNC-machine geplaatst om producten en/of fixtures te behandelen. De nieuwste – en grootste – telg van de Cellro-familie is compatibel met veel van dezelfde modules, zoals Collet Exchange en Fixture Exchange, waardoor het systeem vanaf de start vrij aanpasbaar is aan de behoeften van de gebruiker. Elevate bouwt voort op veel bestaande modulaire Cellro-technologieën en verenigt ze in een gestandaardiseerd systeem.

Grote opslagcapaciteit
Met een hoogte van 3 tot 4 meter kan de Elevate tot wel 28 trays met producten opslaan. Dit komt neer op 14 vierkante meter opslagcapaciteit (uitgaande van een productoppervlak van 100 bij 100 mm). En toch beslaat het volledige systeem niet meer dan 2,8 tot 5 vierkante meter vloeroppervlak, afhankelijk van het gekozen frame en de robot. Elevate is verkrijgbaar in diverse afmetingen (breedte en hoogte). De ruimte is op veel productieplaatsen beperkt, maar dankzij zijn hoge en slanke profiel is Elevate makkelijk te integreren op vrijwel elke werkvloer.

Meerdere series combineren
Met de optionele Fixture Exchange- en Collet Exchange-modules haalt de gebruiker nog meer voordeel uit de opslagruimte, door meerdere series volledig onbemand te combineren. Ook het Smart Storage-systeem, dat de hoogte van de opgeslagen trays aanpast aan de hoogte van de opgeslagen producten, draagt bij aan een optimale benutting van de opslagcapaciteit. De ruimte tussen de trays wordt tot een minimum beperkt en ook de verplaatsingstijd tussen machine en tray wordt zo klein mogelijk gehouden. Daarnaast kan Elevate de actieve tray parkeren voor de robot en ondertussen doorgaan met andere taken terwijl de robot werkt. Zo wordt er geen tijd verloren.
Het systeem uitgerust met een reeks Fanuc robots die krachtiger zijn dan Xcelerate. De opties gaan van Elevate E20, met een capaciteit van 20 kg, tot Elevate E70, met een maximale robotbelasting van 70 kg.

Eerste Elevate verkocht
Nog vóór de officiële lancering is het eerste Elevate-systeem al verkocht en wordt voorbereid voor ingebruikname bij de klant. Op de komende AMB-beurs (18-22 september in Stuttgart) zal Cellro het 1,6 x 4 m-model voorstellen naast twee demomachines.