Cellro lanceert robotcel X10 tijdens Demoweek

0

Cellro grijpt de Demoweek aan voor de Europese lancering van haar nieuwste product, de X10. Dit is een voorlopige werknaam. Alle relaties krijgen de kans om de uiteindelijke naam voor deze nieuwe cel, in de aanloop naar of tijdens de Demoweek, zelf te bepalen.

De nieuwste Cellro ligt in lijn met de overige Cellro producten, hij stelt gebruikers namelijk in staat om 24/7 kleine series flexibel te automatiseren. De nieuwe cel kenmerkt zich als een laagdrempelige, compacte, universele automatiseringsoplossing. Met vrije toegang tot de machine en handelingsgewichten van 0 tot 10- of 0 tot 20 kg. De cel is aan een frees- of draaibank te koppelen maar kan ook standalone afbramen, dus zonder de toevoeging van een machine. De meest uiteenlopende variatie aan producten is volgens Cellro door de X10 te handelen. Dit komt doordat de cel uitgerust kan worden door een servogripper in combinatie met een (variabel in te richten) pennenplaat.

Twaalfde Demoweek
Cellro is een van de negen deelnemers aan de twaalfde Demoweek in Veenendaal en Ede. Deze wordt van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart georganiseerd. Deze keer heeft de gezamenlijke presentatie van ontwikkelingen op het gebied van verspaningstechnologie als motto ‘techniek voor morgen’. Aan het tweejaarlijkse evenement nemen naast Cellro de volgende bedrijven deel: Bemet International, Bendertechniek, DMG/Mori Seiki Benelux, Dormer Tools, Dymato, Heidenhain Nederland, Mitutoyo Nederland en 3D Worknet. Belangrijke thema’s tijdens de Demoweek zijn automatisering, precisiebewerking, efficiëntie van het verspaningsproces, hoogwaardige meettechniek en besturingstechniek. Daarnaast is er aandacht voor opleidingen, onderhoud en service.