Chiron Group neemt meerderheidsbelang in Kroatische spindelfabrikant

De Chiron Group, met het hoofdkantoor in Tuttlingen (D), blijft ook in 2022 haar wereldwijde groeistrategie volgen en kondigde de overname aan van 90 procent van het Kroatische bedrijf HSTEC. De naam HSTEC staat voor ‘high speed technique’. De fabrikant is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van high-speed spindels voor uitdagende bewerkingen. Opspaninrichtingen voor bewerkingscentra en automatiseringsoplossingen completeren het portfolio.

Met de overname van HSTEC sluit het merk zich aan bij de overige merken binnen de Chiron Groep.

Met de overname breidt de Chiron Group haar capaciteiten uit en versterkt zij drie expertisegebieden: Volledige ontwikkeling, fabricage en montage van de belangrijkste componenten en spindels voor de bewerkingscentra van de groep. Met HSTEC opspanningen voor werkstukken kunnen turnkey projecten nog beter worden ontworpen volgens klantspecifieke specificaties. Verder breidt de Chiron Group haar dienstverlening wereldwijd uit met onderdelenreparatie, renovatie en optimalisatie van alle motorspindels in bestaande machines.

Oost-Europa

Met de nieuwe naam Chiron Croatia is de Chiron Group met nog een eigen bedrijf aanwezig in Oost-Europa. Hierdoor kan het bedrijf klanten in de regio beter ondersteunen en zal het zich verder ontwikkelen op de locatie Zadar. Meer dan 100 werknemers, waarvan alleen al 25 in engineering, brengen het aantal werknemers van de groep wereldwijd op ongeveer 1.900. De huidige CEO Mladen Šarlija is benoemd tot algemeen directeur van Chiron Croatia. De vertegenwoordigingen van HSTEC in Duitsland, de VS en China blijven bestaan, evenals het merk HSTEC. Deze sluit zich aan bij de merken van de Chiron Groep: Chiron, Stama, Factory5, CMS, Greidenweis, HSTEC.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Open House Chiron in teken van geautomatiseerde en duurzame productie

08-04 Een echte, persoonlijke handdruk om je te verwelkomen, persoonlijke gesprekken en individueel advies: op…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X