Cloos presenteert las-, handling- en slijplijn in één

Een geautomatiseerde hightech productielijn, waarin geautomatiseerde lastechnologie met handling- en slijptoepassingen is geïntegreerd, is een hoogtepunt op de stand van Cloos op Schweissen & Schneiden.

Cloos demonstreert een geautomatiseerde hightech productielijn, waarin geautomatiseerde lastechnologie met handling- en slijptoepassingen is geïntegreerd.

Door innovatieve lastechnologie te combineren met upstream en downstream productieprocessen, kunnen gebruikers gaten in hun automatisering dichten en de efficiëntie van hun lasproductie verhogen.

Het Qirox-systeem omvat robottechnologie, positioners, veiligheidstechnologie, software, sensoren en de interface naar de procestechnologie. Daarbij varieert het Cloos-productspectrum  van eenvoudige, compacte standaardsystemen tot complexe, onderling verbonden systemen met onafhankelijke componentidentificatie en automatische laad- en losprocessen. Het modulaire ontwerp biedt gebruikers schaalbare oplossingen die optimaal zijn afgestemd op verschillende toepassingen en individuele productievereisten – of het nu gaat om kleine, filigrane werkstukken of grote, complexe componenten.

Qineo ArcBoT

Daarnaast presenteert Cloos de Qineo ArcBoT, die een eenvoudige introductie biedt tot geautomatiseerde lastechnologie, de last voor werknemers verlicht en zorgt voor een consistente, reproduceerbare laskwaliteit. De hightech Qineo lasbron en de nauwkeurige cobot vullen elkaar perfect aan.

Handmatig lassen

In het handmatige lasgedeelte kunnen vakbezoekers het productassortiment van Qineo lasapparaten van instapniveau tot premium live ervaren. De Qineo StarT biedt een gemakkelijke start in de wereld van de moderne lastechnologie. De hightech lasbron Qineo NexT maakt indruk met zijn uitstekende boogeigenschappen voor de hoogste laskwaliteit. Het modulaire ontwerp maakt een breed scala aan toepassingen mogelijk, van een basislasapparaat voor handmatig handmatig lassen tot een multiproceslasapparaat voor geautomatiseerd robotlassen. Daarnaast vult de Qineo QuesT het portfolio voor high-end TIG-toepassingen aan. Deze lasbron is speciaal ontwikkeld voor TIG-lasprocessen en is geschikt voor de meest veeleisende lasverbindingen en de hoogste kwaliteitseisen. De Qineo lasapparaten kenmerken zich met name door digitale connectiviteit, maximale energie-efficiëntie en de mogelijkheid om nieuwe lasprocessen te integreren.

Met de Qineo ArcBoT biedt Cloos een eenvoudige introductie tot geautomatiseerde lastechnologie,

Met de Qineo ArcBoT biedt Cloos een eenvoudige introductie tot geautomatiseerde lastechnologie,

Daarnaast presenteert Cloos nieuwe en bewezen lasprocessen voor maximale productiviteit en kwaliteit. Dik of dun, aluminium of staal, handmatig of geautomatiseerd – het assortiment biedt het juiste lasproces voor elke individuele productbehoefte. Met het nieuwe Mix Weld-lasproces kunnen gebruikers veeleisende lastaken oplossen, zelfs met hittegevoelige materialen. Oplopende naden en dwarsposities kunnen met dit proces ook lineair worden gelast, wat tijd bespaart in de processtroom. MoTion Weld is geschikt voor toepassingen in de dunne plaatwerksector en voor toepassingen tot de laagste prestatiebereiken. Het lasproces toont zijn sterke punten waar speciale eisen worden gesteld aan het naadoppervlak en het uiterlijk. Met Tandem Weld kan de hoge depositiesnelheid worden omgezet in zowel lassnelheid als volumevulling, wat voordelen biedt voor dunne en dikke plaatdiktes. Gebruikers profiteren van kortere lastijden en minder nabewerking, dankzij de minimale componentvervorming, de lage afstandsenergie en de goede spleetoverbrugging.

Nieuw platform

Op Schweissen & Schneiden presenteert Cloos voor het eerst ook het nieuwe QNECT-digitaliseringsplatform. In de toekomst zullen alle digitale oplossingen van Cloos hier worden geïntegreerd, zodat gebruikers alle informatie in één oogopslag beschikbaar hebben.

Cloos
Hal 3, stand 3C63

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

Overtuigende Schweissen & Schneiden

19-09 Vijf dagen stond in Messe Essen alles in het teken van innovaties, investeringen, netwerken…

Verbinden

Foutloos en efficiënt lassen kinderspel met Fronius WeldCube Navigator

06-09 WeldCube Navigator brengt twee belangrijke functionaliteiten in één softwarepakket samen: de sequencer begeleidt de…

Verbinden

Valk Welding zet mega lasrobotsysteem te koop op S&S

28-08 Als beurs highlight biedt de lasrobotintegrator uit Alblasserdam deze installatie vanaf heden te koop…

Plaatbewerking

Meer dan 800 exposanten op Schweissen & Schneiden

25-08 Onder hen bevinden zich marktleiders als Lincoln, ESAB, MicroStep, Abicor Binzel, EWM, Fronius, Messer…

Plaatbewerking

BOZ Group verdubbelt haar robot-lascapaciteit

08-10 Met de recente ingebruikname van 2 Yaskawa robot-lascellen met elk 2 werkstations met roterende…

Verbinden

Schweissen & Schneiden goed voor 2 miljard aan orders

02-10 Tijdens de vakbeurs Schweissen & Schneiden in Düsseldorf is vorige week voor 2 miljard…

Verbinden

Lasverkleuring in 1 stap weggewerkt

30-08 De nieuwe F-lijn van Cibo is een alternatief voor de chemische beitsbehandeling van RVS…

Verbinden

Vakbeurs voor las-, snij- en coatingtechniek eenmalig in Düsseldorf

30-08 Eens in de 4 jaar komt de internationale vakwereld van het verbinden, scheiden en…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema