CNC-opleider Verder in Techniek overgenomen

CNC-opleider Verder in Techniek, met trainingsfaciliteiten in Doetinchem en Scherpenzeel, wordt overgenomen door House of Covebo.

Verder in Techniek heeft een effectief opleidingsconcept ontwikkeld voor CNC draaien en frezen en richt zich met name op de omscholing van mensen.

De overname past binnen de strategie van House of Covebo om Nederlandse en Europese vakkrachten per segment te beoordelen, te trainen en bij te scholen. De organisatie richt zich met zijn werkmaatschappijen Covebo Bouw & Techniek, MAATT, Effect en VNOM steeds meer op de maakindustrie, waarvan CNC-verspaning een specialistisch onderdeel is.

Omscholing

Verder in Techniek heeft een effectief opleidingsconcept ontwikkeld voor CNC draaien en frezen en richt zich met name op de omscholing van mensen. Met de CNC kennismonitor van Verder in Techniek worden potentiële kandidaten uitvoerig gescreend en geselecteerd. Na toelating starten zij een intensief praktijkprogramma van acht weken op moderne CNC machines, gevolgd door tien weken praktijkstage.

Dit maakt dat afgestudeerden klaar zijn voor de uitdagingen op de werkvloer. Met modulaire maatwerkopleidingen voor bedrijven in de maakindustrie geeft Verder in Techniek ook advies op het gebied van productiviteitsverbetering. Verder in Techniek helpt bedrijven up to date te blijven door personeel bij te scholen met de nieuwste technieken. Het doel is hoogwaardige opleidingen te bieden die mensen voorbereiden op de dynamische wereld van de CNC-technologie.

House of Covebo

House of Covebo biedt jaarlijks aan ruim 30.000 kandidaten werk. Hiervan is circa 35% werkzaam in de bouw en techniek. Sinds 2017 heeft House of Covebo in Nederland vijf test- en trainingscentra geopend voor het beoordelen en trainen van nieuwe Nederlandse en Europese vakkrachten binnen de sectoren productie, logistiek, bouw en techniek. Inmiddels zijn vijf specialistische leerlijnen ontwikkeld voor lassers, loodgieters, elektriciens, betontimmerlieden en zonnepanelen monteurs.

Verspaning beter bedienen

Henk Buitink van House of Covebo wil samen met Verder in Techniek opleidingsactiviteiten versterken en uitbouwen: “Veel bedrijven in zowel de bouw- als technische sector hebben te maken met een tekort aan goed en gekwalificeerd personeel. Bovendien is er veel uitstroom. Met onze opleidingscentra zorgen we dat de kandidaten die wij aanbieden over de juiste competenties beschikken zodat die beter aansluiten bij de maatstaven van onze opdrachtgevers. Hierdoor weten we de uitstroom terug te dringen.

Dankzij de overname van Verder in Techniek kunnen we bestaande en nieuwe opdrachtgevers in de verspaning beter bedienen. Een belangrijke groeipijler is om het opleidingsprogramma geschikt te maken voor EU-kandidaten omdat tweederde van onze vakkrachten momenteel worden geworven in de EU. Het plan van Verder in Techniek om een derde vestiging te openen maakt dat we voldoende capaciteit aantrekken om aan de vraag te kunnen voldoen.”

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Personeel en Opleiding

Spindeltijd is gelieerd aan kennis

21-06 Toen Verder in Techniek negen jaar geleden haar deuren opende was de dienstverlening gericht…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?