CNC Simulator voor programmeerscholing op 3D virtuele draai- en freesmachines

0

Voor vmbo/mbo techniekopleidingen introduceert het CNC Instructie Buro de software CNC Simulator Pro. Leerlingen kunnen hiermee op een toegankelijke manier kennis maken met de toepassingen van CNC machines.

Het bureau heeft veel energie gestoken in de upgrade versie voor de Fanuc configuratie, om nieuwe 3D Virtuele Machine Simulaties te realiseren voor CNC-draaien en -frezen. Het sluit geheel aan bij de Nederlandse werksituatie en de instructieboeken met praktijkoefeningen.

Handige modules
Maar er zijn nog meer functies beschikbaar, die de nieuwsgierigheid kunnen prikkelen. De E-learning module is handig om als docent en student te benutten. De SimCam module vormt een uitdaging om de mogelijkheden van CADCAM te ontdekken. Er is een 3D freesfunctie voorhanden, er kunnen tandwielsets worden berekend en gefreesd en er zijn meer handige tools en plugins. In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op onder andere bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D print-machines en zelfs een 5-assige robot om deze te visualiseren. Ook de besturing van een virtuele drone is als fun toepassing beschikbaar in het scholingsprogramma.

Het CNC Instructie Buro heeft diverse CNC simulatieprogramma’s getest die op internet worden aangeboden. Daaruit is de Fanuc CNC Simulator naar voren gekomen als het best werkbare product voor het beoogde doel. De levering door het CNC Instructie Buro omvat eigen uitgaven waaronder een startup bijlage, heldere tutorials voor CNC-draaien, CNC-frezen, CADCAM en interactieve CNC oefeningen met draai- en freeswerkstukken. Met dit pakket wil het bureau een bijdrage leveren aan ‘Sterk Techniekonderwijs’ (bijvoorbeeld met www.vvei.nl). Er is een exclusieve vertegenwoordiging voor Nederland en België aangegaan met de leverancier Techromic Solutions, met afspraken over service en support door beide partijen aan de afnemers.

Fanuc 3D CNC Simulator draaien