Coherent lanceert ExactCut lasers

0
74

De ExactCut microbewerkingssystemen vormen het eerste aanbod van de nieuwe ExactSeries systemen voor het bewerken van fijne materialen van Coherent. Ze combineren intelligentie, integratie en interconnectiviteit voor het nauwkeurig snijden van metalen, legeringen, safier, polycrystalline diamant (PCD) en keramiek.

Om de tijd voor integratie en calibratie significant te reduceren, is ExactCut voorzien van voorgeprogrammeerde procesparameters voor de gewenste toepassing. Het is een turn-key oplossing voor veeleisende productietoepassingen voor medische onderdelen, electronica, automotive en horloge-onderdelen. Maar ExactCut levert volgens producent Coherent ook de hoge flexibiliteit voor meerdere toepassingen die toeleveranciers nodig hebben.

ExactCut systemen van Coherent combineren de jongste generatie gepulste fiberlaserbronnen (300 W/3 kW piekvermogen), een stabiele granieten bewegingsmodule en een moderne gebruikersinterface. De intelligente en intuïtieve software maakt het ingeven van parameters eenvoudig; dit is vooral waardevol voor korte of prototype productieruns of snelle wisselingen. De ExactCut is ontworpen voor snelle integratie in hoog volume productie met verschillende interfaces voor speciale gereedschappen, robots en transportbanden.