Comeback Hannover Messe trekt 75.000 bezoekers

De Hannover Messe heeft vorige week 75.000 bezoekers getrokken. Daarnaast bezochten ook nog eens 15.000 mensen de industriebeurs digitaal.

Bezoekers van de Hannover Messe leerden hoe ze automatisering en digitalisering kunnen gebruiken om het energieverbruik in hun fabrieken en productiefaciliteiten te verminderen.

Volgens Jochen Köckler, topman van beursorganisator Deutsche Messe, kwam de comeback van Hannover Messe op het juiste moment: “Gezien de verstoorde toeleveringsketens, stijgende energieprijzen, inflatie en klimaatverandering, was het des te belangrijker om elkaar weer face-to-face te ontmoeten in de beurshallen na twee jaar gekenmerkt door een pandemie, om de nieuwste technologie in je op te nemen.”

Duidelijk signaal

Hannover Messe toonde aan hoe het proces van industriële transformatie vordert en dat de industrie de antwoorden heeft op de dubbele uitdaging van klimaatbescherming en energiezekerheid. Na vier dagen op de beurs stuurden industrie, politiek en onderzoek allemaal een duidelijk signaal uit Hannover: pandemieën en oorlogen mogen en zullen het proces van industriële transformatie niet vertragen – integendeel.

De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck vatte de situatie samen na een rondleiding op de beurs op dinsdag: “Als we rekening houden met alle technologieën die hier worden tentoongesteld, hebben we de oplossing voor al onze huidige crises. Wat we hier op de beurs zien, is de weerspiegeling van de grote problemen van onze tijd met concrete antwoorden – dat is een fascinerende ontwikkeling.”

Verwachtingen waargemaakt

Ongeveer 75.000 bezoekers hebben met 2500 exposanten genetwerkt over manieren en middelen om hun waardeketens klaar te maken voor de toekomst. “De verwachtingen van de exposanten op deze speciale Hannover zijn waargemaakt. Dat kwam ook tot uiting in het overweldigende voornemen om opnieuw terug te keren voor de beurs in 2023. Bijna alle exposanten hebben al aangekondigd dat ze volgend jaar terug zullen zijn”, aldus Köckler.

Breed beeld van technologische mogelijkheden

Bezoekers van de beurs leerden hoe ze automatisering en digitalisering kunnen gebruiken om het energieverbruik in hun fabrieken en productiefaciliteiten te verminderen. Hoe ze hun productie kunnen voeden met elektriciteit uit waterstof of hoe ze veerkracht kunnen inbouwen in hun toeleveringsketens. Van grootschalige oplossingen zoals de digitalisering van ontwikkelings- en productieprocessen in de automobielindustrie, tot algen als vervanging voor plastic, tot het gericht inzetten van software om de CO2-voetafdruk vast te leggen en te verkleinen, Hannover Messe bood een breed beeld van de technologische mogelijkheden voor de industrie van vandaag en morgen.

Naast de 75.000 aanwezigen op het beursterrein bezochten nog eens 15.000 bezoekers het evenement digitaal. Ze volgden het congresprogramma, maakten gebruik van de digitale productpresentaties en voerden gesprekken via chat of videocall. Zoals Köckler het verwoordde: “We zijn erin geslaagd om het beste van de echte en digitale wereld samen te brengen. Desalniettemin is het eens te meer bevestigd: wanneer duizenden bezoekers duizenden exposanten ontmoeten, is dit alleen mogelijk in een directe, face-to-face sinstelling. De magie van een kermis kan niet digitaal worden gereproduceerd.”

De volgende Hannover Messe vindt plaats van 17 t/m 21 april 2023.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Procentec onthult innovatieve diagnosetool voor Industrial Ethernet protocollen

30-05 De grote productrelease van Procentec op de Hannover Messe is SNAP IE, een krachtige…

Toeleveren

Onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan ooit

23-05 “Gezien de huidige wereldwijde politieke situatie zijn de onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan…

Toeleveren

Nederland present op Hannover Messe

11-05 In januari kondigde Hannover Messe-organisator Deutsche Messe aan dat de beurs dit jaar niet…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Toeleveren

Hannover Messe: digitaal en duurzaam

13-12 “We staan voor de grootste transformatie sinds de industrialisatie”, zegt Jochen Köckler, CEO van…

Toeleveren

Digitale Hannover Messe overtreft verwachtingen

19-04 Daarbij waren er meer dan 3,5 miljoen pageviews en 700.000 zoekopdrachten in de exposanten-…

Automatisering

Altair met industriële digitale transformatie op Hannover Messe

06-04 Bezoekers kunnen tevens in gesprek gaan met Altair experts en deelnemen aan de digitale…

Toeleveren

Nederlands paviljoen op digitale Hannover Messe

05-04 ‘Home of Industrial Pioneers, now more than ever’ is dit keer het motto van…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X