Comeback Hannover Messe trekt 75.000 bezoekers

De Hannover Messe heeft vorige week 75.000 bezoekers getrokken. Daarnaast bezochten ook nog eens 15.000 mensen de industriebeurs digitaal.

Bezoekers van de Hannover Messe leerden hoe ze automatisering en digitalisering kunnen gebruiken om het energieverbruik in hun fabrieken en productiefaciliteiten te verminderen.

Volgens Jochen Köckler, topman van beursorganisator Deutsche Messe, kwam de comeback van Hannover Messe op het juiste moment: “Gezien de verstoorde toeleveringsketens, stijgende energieprijzen, inflatie en klimaatverandering, was het des te belangrijker om elkaar weer face-to-face te ontmoeten in de beurshallen na twee jaar gekenmerkt door een pandemie, om de nieuwste technologie in je op te nemen.”

Duidelijk signaal

Hannover Messe toonde aan hoe het proces van industriële transformatie vordert en dat de industrie de antwoorden heeft op de dubbele uitdaging van klimaatbescherming en energiezekerheid. Na vier dagen op de beurs stuurden industrie, politiek en onderzoek allemaal een duidelijk signaal uit Hannover: pandemieën en oorlogen mogen en zullen het proces van industriële transformatie niet vertragen – integendeel.

De Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck vatte de situatie samen na een rondleiding op de beurs op dinsdag: “Als we rekening houden met alle technologieën die hier worden tentoongesteld, hebben we de oplossing voor al onze huidige crises. Wat we hier op de beurs zien, is de weerspiegeling van de grote problemen van onze tijd met concrete antwoorden – dat is een fascinerende ontwikkeling.”

Verwachtingen waargemaakt

Ongeveer 75.000 bezoekers hebben met 2500 exposanten genetwerkt over manieren en middelen om hun waardeketens klaar te maken voor de toekomst. “De verwachtingen van de exposanten op deze speciale Hannover zijn waargemaakt. Dat kwam ook tot uiting in het overweldigende voornemen om opnieuw terug te keren voor de beurs in 2023. Bijna alle exposanten hebben al aangekondigd dat ze volgend jaar terug zullen zijn”, aldus Köckler.

Breed beeld van technologische mogelijkheden

Bezoekers van de beurs leerden hoe ze automatisering en digitalisering kunnen gebruiken om het energieverbruik in hun fabrieken en productiefaciliteiten te verminderen. Hoe ze hun productie kunnen voeden met elektriciteit uit waterstof of hoe ze veerkracht kunnen inbouwen in hun toeleveringsketens. Van grootschalige oplossingen zoals de digitalisering van ontwikkelings- en productieprocessen in de automobielindustrie, tot algen als vervanging voor plastic, tot het gericht inzetten van software om de CO2-voetafdruk vast te leggen en te verkleinen, Hannover Messe bood een breed beeld van de technologische mogelijkheden voor de industrie van vandaag en morgen.

Naast de 75.000 aanwezigen op het beursterrein bezochten nog eens 15.000 bezoekers het evenement digitaal. Ze volgden het congresprogramma, maakten gebruik van de digitale productpresentaties en voerden gesprekken via chat of videocall. Zoals Köckler het verwoordde: “We zijn erin geslaagd om het beste van de echte en digitale wereld samen te brengen. Desalniettemin is het eens te meer bevestigd: wanneer duizenden bezoekers duizenden exposanten ontmoeten, is dit alleen mogelijk in een directe, face-to-face sinstelling. De magie van een kermis kan niet digitaal worden gereproduceerd.”

De volgende Hannover Messe vindt plaats van 17 t/m 21 april 2023.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Altair met AI voor engineering en productie op Hannover Messe

15-04 Altair laat van 22 tot en met 26 april (hal 17, stand D25) onder…

Verspanen

Nieuwe tools Schunk maken toegang tot automatisering eenvoudiger

01-04 “Automatisering is de sleutel tot een gezonde, efficiënte en verantwoordelijke industrie”, benadrukt Timo Gessmann,…

Toeleveren

Hannover Messe 2024: klimaatneutrale oplossingen voor de industrie

18-10 Het concurrentievermogen vergroten, het klimaat beschermen en de welvaart stimuleren – dit zijn de…

Toeleveren

Hannover Messe ideale showcase voor Industrie 4.0

17-04 Industrie 4.0 is een overkoepelend merk dat sensorfabrikanten, automatiseringsbedrijven, roboticabouwers, softwareproducenten en gebruikers groepeert.…

Toeleveren

Open samenwerking is kracht van NL hightech-sector

12-04 Meer dan 25 partijen uit de Nederlandse Smart Industry-sector presenteren zich gezamenlijk in het…

Toeleveren

Hannover Messe 2023: vijf megatrends

20-02 Wie een goed beeld wil krijgen van de laatste technologische trends en ontwikkelingen voor…

Toeleveren

Procentec onthult innovatieve diagnosetool voor Industrial Ethernet protocollen

30-05 De grote productrelease van Procentec op de Hannover Messe is SNAP IE, een krachtige…

Toeleveren

Onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan ooit

23-05 “Gezien de huidige wereldwijde politieke situatie zijn de onderwerpen op Hannover Messe relevanter dan…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV