Copier neemt Duitse branchegenoot Arla over

Copier in Giessen heeft het Duitse Arla Maschinentechnik overgenomen. Net als Copier ontwikkelde en produceerde Arla onder meer machines voor het maken van laskanten aan buizen.

“Wij bouwen al jaren Rotating Tool Lathes (RTL)”, vertelt directeur-eigenaar Jan Copier. “Deze machines kunnen laskanten maken aan buizen, maar ook draaibewerkingen uitvoeren aan producten of werkstukken die stilstaan waarbij de tool draait. Ook Arla maakte RTL’s.”
De eigenaar van Arla had geen opvolger en daardoor kwam het bedrijf op het pad van Copier. “Het was voor ons een aantrekkelijk bedrijf, omdat hun techniek erg lijkt op die van ons. Onze machines hebben wat grotere diameters, die van Arla zitten daar net onder.  Hun machines worden niet alleen ingezet voor de lasvoorbereiding, maar ook voor het draaien van kleinere toleranties voor bijvoorbeeld lagerpassingen. Ze richtten zich ook op een iets andere markt.”

Copier is vooral actief in de olie- en gasindustrie, Arla deed veel in de hydrauliek, onder andere de productie van cilinderhuizen en rollen voor intern transportsystemen. “Dat is echt een groeimarkt”, aldus Copier. “Magazijnen van partijen die door internetbestellingen razendsnel producten moeten kunnen leveren, worden steeds meer geautomatiseerd.”

Extra groeimogelijkheden
Niet alleen qua techniek, ook qua sales sluiten beide bedrijven mooi bij elkaar aan. Laskantvoorbereiding voor buizen is een heel specifieke markt, waarin je als bedrijf wereldwijd moet opereren. “Wij zijn aan de verkoopkant wat sterker dan Arla was. Behalve een stukje groei door de acquisitie biedt deze overname ons dus ook extra groeimogelijkheden. Daarnaast biedt ook de uitwisseling van techniek kansen. Op hoofdlijnen maken we hetzelfde, maar je gaat toch dingen naast elkaar leggen en combineren. Daar wordt je ook weer sterker van.”

Metalen buis bewerking
De vestiging van Arla in Duitsland is opgeheven en geïntegreerd in Copier in Giessen, dat wel de merknaam Arla blijft voeren. “Onze kleine maar specialistische ploeg van zes medewerkers is daarom uitgebreid naar acht personen. Daarnaast huren we afhankelijk van de projecten die we doen mensen in.” De Arla machines worden nu ontworpen en gebouwd in de fabriek van Copier, dat nu verschillende machines aanbiedt op het gebied van metalen buis bewerking. “Klanten komen nu sinds enkele jaren echt naar ons toe voor maatwerk machines voor metalen buis bewerking. We zijn op dit moment ook bezig met complete pipe shops voor buis prefabricatie, waar het afsteken, bevellen en lassen onderdeel van  uit maakt”, aldus Jan Copier.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Explosief groeiend Copier bouwt eerste CNC-draadsnijmachines

04-11 Machinefabrikant Copier Bevelmachines in Giessen heeft met de ontwikkeling en bouw van een nieuwe…

Featured

Copier Bevelmachines levert grootste bevelmachine ooit in Rusland

12-09 Als er dikwandige buizen in grote aantallen moeten worden bewerkt, komen de geautomatiseerde machinesystemen…

Verbinden

Beaver CB: productielijn voor lengte meten, afsteken en bevellen van metalen buizen

11-09 Met de Beaver CB series introduceert Copier Bevelmachines een nieuwe machine voor het snijden…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV