COT overgenomen door IFO Netherlands

IFO Netherlands heeft COT (Centrum voor Onderzoek en Technisch advies) in Haarlem overgenomen. Hiermee heeft IFO nu een eigen laboratorium in Nederland en is COT onderdeel geworden van een internationale onderneming die gespecialiseerd is in oppervlaktetechnieken.

Pauline Meijwaard, managing director van IFO Netherlands, presenteert het nieuwe logo van IFO-COT.

IFO-COT blijft in Haarlem gevestigd en alle bestaande werkzaamheden worden gecontinueerd.

Laboratoriumtesten

“Voor IFO is dit een mooie kans om uit te breiden. Voorheen werden alle laboratoriumtesten in Duitsland gedaan, maar wij zullen nu een deel daarvan overnemen om in Haarlem uit te voeren. Het lab in Haarlem is ook ISO17025 gecertificeerd, dus we kunnen dezelfde kwaliteit waarborgen”, aldus Pauline Meijwaard. Zij is managing director van IFO Netherlands en zal ook IFO-COT onder haar hoede nemen. “Daarnaast bedient COT een aantal markten en klanten, met name in de bouw en het vastgoed, die IFO nog niet in de portefeuille had, dus het is een mooie verbreding van activiteiten.

Vooral het uitvoeren van customer-made testen die nergens anders gedaan worden is echt heel leuk,” voegt zij er aan toe.
Het nieuwe logo voor COT geeft de samenvoeging met IFO weer. De bestaande telefoonnummers en email adressen blijven gebruikt worden.

Qualicoat

IFO Netherlands is de contractpartner van Qual.ION voor de Qualicoat, Qualisteelcoat en Qualanod inspecties op locatie van de coaters. Ook verzorgt de organisatie de laboratoriumtesten. “Deze overname raakt dus direct aan de vele licentiehouders”, aldus brancheorganisatie Vereniging-ION.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X