Danobat neemt het Nederlandse bedrijf Hembrug Machine Tools over

De fabrikant van gereedschapsmachines en productiesystemen Danobat heeft de overname aangekondigd van het Nederlandse bedrijf Hembrug Machine Tools, leider in precisie hard-draaitechniek. De koopovereenkomst werd vanmiddag in Hannover (Duitsland) bekendgemaakt op de EMO, de toonaangevende Europese beurs voor gereedschapsmachines.

Hembrug heeft een sterke aanwezigheid in Europa en een uitgebreid netwerk in Noord-Amerika en Azië. In 2018 behaalde het een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines met een jaaromzet van 130 miljoen euro.

De overname geeft de klanten van Danobat een brede keuze tussen de twee complementaire technologieën: slijpen en harddraaien.

De klanten van Hembrug gaan profiteren weer van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat, een servicemonteur in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld al opgeleid. Bovendien zal de slijpexpertise van Danobats van pas komen in Hembrug’s nieuwe hybride hard draai-/slijpmachines. Ook zal Hembrug gebruik maken van Danobat’s automatiseringsoplossingen en het Industry 4.0 aanbod.

Een stap vooruit

Om deze nieuwe alliantie te laten zien, stelt Danobat vanaf vandaag een van Hembrug’s meest representatieve machines, de Mikroturn 100LS, tentoon op haar stand op de EMO. Het is een voorbeeld van de state-of-the-art technologie die het Nederlandse bedrijf biedt op het gebied van ultraprecisie hard draaien. De machine wordt samen met de nieuwste en hoogtechnologische machines van Danobat gepresenteerd.

De CEO van Danobat, Xabier Alzaga, benadrukt de relevantie van “de integratie van het prestigieuze merk Hembrug”. “Wij zijn experts in het genereren van technologische oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Het is onze missie om met onze diepgaande kennis van industriële productietechnologieën aan de eisen en wensen van onze klanten te voldoen.

Vanaf nu wordt onze catalogus uitgebreid met toonaangevende en nauwkeurige oplossingen voor het harddraaien.  De CEO van Hembrug, Robert Nefkens, zal aan het roer van het bedrijf blijven staan. Hij benadrukt dat “toegang tot Danobat’s wereldwijde platform” en het concurrentievoordeel van “het combineren van de twee complementaire technologieën slijpen en hoogprecisie harddraaien een grote stap voorwaarts is”. “Dit is zeer gunstig voor de klanten van beide firma’s”, zegt hij.

De CEO’s van beide bedrijven hebben vanmiddag op de EMO-beurs in Hannover de overeenkomst onthuld.

Over Danobat

Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines, gericht op het oplossen van de problemen van elke klant. Hiervoor biedt Danobat vooral maatoplossingen.

Ze heeft een jaaromzet van 130 miljoen euro, is sterk geïnternationaliseerd en beschikt over productievestigingen in Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk en centra van excellentie in deze landen, evenals in Italië, de VS en China. Het maakt deel uit van de Danobat-groep, een industriële groep met 1.300 medewerkers en maakt deel uit van de Mondragon Corporation.

Over Hembrug Machine Tools

Hembrug Machine Tools ontwerpt, bouwt en verkoopt ultra precisie harddraaimachines en hybride machines met een harddraai- en fijnslijpmogelijkheden. Met het hoofdkantoor in Haarlem (Nederland) produceert het bedrijf sinds 1969 ultra precisie draaimachines met in huis ontwikkelde hydrostatische lagertechnologie. Het is een gezond en winstgevend bedrijf en had in 2018 een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Hembrug heeft meer dan 60 mensen in dienst en is aanwezig in de lagerindustrie, matrijzenbouw, maar ook in de fijnmechanische industrie. Het bedrijf heeft een sterke aanwezigheid in Europe en heeft in het afgelopen decennium zijn netwerk in Noord-Amerika en diverse Aziatische landen uitgebreid.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Iteq wordt onderdeel van Wilvo

20-12 Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het…

Verspanen

Taiwan voorziet mondiale maakindustrie van smart machines

02-11 Taiwan, in omvang de vijfde exporteur van gereedschapsmachines ter wereld, heeft Industrie 4.0 al…

Automatisering

Mazak introduceert flexibele cobotautomatisering

27-10 In combinatie met een bewerkingsmachine, zoals het QTE 200 SG draaicentrum dat Mazak op…

Verspanen

Hybride harddraai-/slijpmachines voor grotere diameters

18-10 Omdat in de maakindustrie de lat op het gebied van productiviteit en productkwaliteit steeds…

Verspanen

Positieve energie vult beurshallen van EMO Milano

06-10 Vergeleken met zes jaar geleden, toen de EMO ook in Milaan werd georganiseerd, was…

Verspanen

Mazak zet automatisering in spotlight op EMO

22-09 De Mazak-stand op EMO 2021 zal zich richten op technologie die bewerkingsmachine sneller, productiever,…

Verspanen

Nieuwe (EMO Milano 2021) editie VerspaningsNieuws

16-09 Het magazine staat boordevol met artikelen over de verspaning in de breedste zin van…

Verspanen

DMG Mori neemt voorschot op EMO Milano

14-09 Maar liefst 25 machines uit het brede portfolio van DMG Mori zullen tijdens de…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X