D&D opent grotere fabriek in China

0

D&D Production & Sourcing uit Bergeijk opent eind deze maand een fabriek in Jiashan, China. In China maakt D&D machines, apparaten en onderdelen voor Nederlandse bedrijven. Enerzijds voor export naar Europa, maar steeds meer voor klanten met een eigen verkooporganisatie in China en Hongkong zoals complete varkensvoedersystemen voor de firma Nedap.

De firma is in 2006 gestart door de twee directeuren/oprichters, Jan van der Donk en Hans van Dam. D&D heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt. Dit komt voor een belangrijk deel door de productie van de Slide. Dit is een apparaat waarmee een consument bestaande gordijnen kan omtoveren in een Smart Curtain. De vorige locatie in Shanghai is hierdoor veel te klein geworden. Er is daarom besloten om een nieuwe en grotere fabriek te bouwen in China.

Deze is komen te staan in het Sino-Dutch Development Zone in Jiashan Jiashan is een half uur rijden van Shanghai, in een van China’s sterkste economische groeigebieden. Hier wordt het Sino-Dutch Development Zone ontwikkeld voor voornamelijk Nederlandse bedrijven. Heineken heeft hier in 2016 een van de grootste brouwerijen in Azië geopend. Op het terrein van 5000 vierkante meter tegenover Heineken is de fabriekshal van D&D gebouwd van 3.000 vierkante meter, met daarnaast een ruim kantoor. De opening geschiedt door Wim van de Donk, Commissaris van de Koning in Noord-Brabant, consul generaal R. van Wijngaarden en de partijfunctionaris van de provincie Zhejiang.