De juiste persoon op de juiste plek krijgen als drijfveer

0

Tussen alle ronkende machines en toepassingen voor de metaalindustrie, is Easycrew een opvallende verschijning tijdens METAVAK. Wel een heel relevante verschijning, want het wervings- en selectiebureau beantwoordt namelijk de vraag binnen de industrie naar technische vakmensen.

Easycrew is een wervings- en selectiebureau voor maritiem en technisch personeel. Het bedrijf uit Rotterdam zorgt voor de beste vakman of -vrouw op de juiste plek en dat is in tijden als deze een vak apart, want technisch personeel is schaars. Met een groot netwerk, ruime ervaring en een persoonlijke aanpak beoogt Easycrew de juiste match te vinden. Tijdens METAVAK wil het bedrijf vooral de naamsbekendheid in de metaalindustrie vergroten.

Easycrew heeft ruim 35 jaar ervaring in maritieme en technische functies aan boord en aan de wal en in die markt is het bureau dan ook al een begrip. “Wij gaan naar METAVAK om ook juist hier ons gezicht te laten zien”, zegt Renée Diepenbrock, één van de twee oprichters van Easycrew. “Ik werkte bij een motorenfabrikant en ben altijd geïnteresseerd geweest in keuzes van mensen. Waarom wil iemand juist bij dat ene bedrijf werken en wat kan hij of zij doen om haar werk leuker te maken? Met Easycrew hebben we die twee facetten gecombineerd, de techniek en het persoonlijke contact met kandidaten en werkgevers.”

Tijdens METAVAK staan Renée Diepenbrock, Mick de Vries, Maaike van der Waard en Jeroen van Tussenbroek (v.l.n.r.) van Easycrew klaar om een gesprek over loopbaan, arbeidsmogelijkheden of geschikte kandidaten voor een specifieke functie aan te gaan.

Persoonlijk contact staat ook centraal tijdens METAVAK. Iedereen die een gesprek over werknemers of zijn of haar loopbaan wil hebben, kan de stand van Easycrew oplopen. “Onze benadering is laagdrempelig en juist die persoonlijke benadering is onze dagelijkse drijfveer”, vertelt Diepenbrock. “Onze werkwijze kenmerkt zich ook daardoor. Wij gaan bij het uitzetten van een vacature altijd bij een bedrijf op bezoek om meer te weten te komen over het bedrijf zelf en de functie. Vervolgens zoeken we naar een geschikte kandidaat en we beoordelen iemand dan ook nooit op een CV alleen, maar gaan ook altijd in gesprek met die persoon. Het is niet zomaar gezegd dat jij je werk heel goed kan en je daardoor ook met plezier naar je werk gaat. Daarom zoeken we de juiste persoon bij het juiste bedrijf en andersom. De ideale match vinden, geeft ons veel plezier en energie.”

De ideale match vinden is ook het bestaansrecht van Easycrew, vindt Diepenbrock. “Er zijn mensen die het werk wat ze doen heel leuk vinden, maar bij wie het bedrijf simpelweg niet past. Veel bedrijven willen zekerheid op hun eigen werkvloer. Dat kan alleen als de medewerkers op de juiste plek zitten. En daar zorgen wij voor!”

Easycrew, stand C108