Deense Export-award voor directeur AVK Vaassen

0

Hendrik Kwakkel, algemeen directeur van AVK in Vaassen, heeft ‘The Diploma of the Danish Export Association’ en de bijbehorende ‘Prince Henrik’s Medal of Honour’ ontvangen. Het is een onderscheiding waarmee men vanuit Denemarken het belang van de Nederlandse AVK-vestiging en zijn management onderstreept.

De onderscheiding werd door de Deense ambassadeur in Nederland Ole E. Moesby aan Kwakkel uitgereikt tijdens een feestelijke gebeurtenis in Kasteel De Cannenburgh in Vaassen, in aanwezigheid van burgemeester Hans van der Hoeve, Niels Aage Kjaer (CEO van het Deense moederbedrijf) en tal van genodigden.

Kwakkel stelde in zijn dankwoord de onderscheiding vooral ook te zien als een groot compliment van de kant van het management van AVK in Denemarken. Hij benadrukte de onderscheiding te beschouwen als een blijk van appreciatie niet alleen voor hem, maar voor alle collega’s van AVK in Vaassen.

Belangrijke export-pijler
Onder leiding van Kwakkel begon AVK in Vaassen aanvankelijk met het ontwikkelen en fabriceren van producten voor de binnenlandse markt, met name ten behoeve van diverse gas-, water- en rioolleidingsystemen. Maar als gevolg van de brede belangstelling worden nu ook veel buitenlandse afnemers van hieruit direct van deze kwalitatief hoogwaardige producten voorzien. Binnen de holding wordt de Vaassense onderneming als een belangrijke export-pijler gezien en als een duidelijk voorbeeld voor tal van andere onderdelen van de AVK-organisatie beschouwd.

Enkele jaren geleden nam AVK Nederland naast de oorspronkelijke nog een tweede kantoor- en bedrijfsgebouw in gebruik. “Aanvankelijk was het nieuwe gebouw op deze locatie opgezet als een kolossaal magazijn, van waaruit niet alleen de binnenlandse markt, maar ook afnemers ver daarbuiten snel beleverd konden worden”, aldus Kwakkel. “Maar intussen is er bij ons nog veel meer gebeurd. In ons bedrijf werd een revolutionair klemmenconcept ontwikkeld, waarvoor al snel ook elders veel interesse bleek te bestaan. Voor het vervaardigen van dit unieke product is toen besloten in deze tweede Nederlandse AVK-vestiging een compleet nieuwe fabricagelijn op te zetten.”