Defensie VS gunt Broshuis grote order

0

U.S. Army Tank-automotive and Armaments Command (TACOM) heeft trailerbouwer Broshuis in Kampen geselecteerd voor de levering van opleggers voor het zware materiaal, Heavy Equipment Transporter (HET).

De opdracht omvat 170 stuks PL2 pendelas semi diepladers met acht aslijnen. Naast de levering van de opleggers omvat het contract ook service en support voor de komende jaren. De totale orde heeft een waarde van meer dan 50 miljoen euro en is daarmee de grootste ooit in Europa vergeven op het gebied van zwaar transport opleggers.

Broshuis heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in nieuwe productiefaciliteiten waardoor deze grote order volledig in eigen beheer in Kampen gebouwd kan worden, evenals een mooie Deense Defensie order, die eveneens recent is verworven. In de nieuwe productiehal, waarin software een sleutelrol vervult, wordt plaat- en kokerwerk volautomatisch verwerkt tot de benodigde onderdelen voor de opleggers. Voorheen werden deze onderdelen kant en klaar ingekocht bij toeleveranciers. De doorlooptijd van deze onderdelen is, door ze zelf te maken, verkort van drie weken tot maximaal vier uur. Alle nieuw te bouwen opleggers worden 3D ge-engineerd. Het grote voordeel van dit systeem is dat er al een controle op de tekening zit voordat de tekeningen ingeladen worden in de software van de fabriek. Als de tekening is goedgekeurd, worden de onderdelen van de oplegger door de machines automatisch geproduceerd. In de hal gebeurt het op maat snijden met behulp van de nieuwste lasersnijders en worden diverse materialen gekant door middel van drie enorme kantbanken die allemaal voorzien zijn van de modernste software. Samen met een 3D buislaser vormen al deze machines het hart van de productie. Alle processen verlopen papierloos.