Demoweek in teken van Smart Manufacturing

0

Acht techniekbedrijven in Veenendaal en Ede openen van 28 tot en met 31 maart weer hun deuren voor het publiek. De maakindustrie kan hier kennis kamen met de laatste innovaties op het gebied van onder meer automatisering, precisiebewerking, multitasking, meettechniek, additive manufacturing en besturingstechniek.

De rode draad die door deze editie van de Demoweek loopt is Smart Manufacturing. Oftewel: slimmer produceren. Het productieproces van de hedendaagse verspaner omvat vele stappen en vertakkingen. Er kan vaak veel winst behaald worden in de afstemming tussen processen en communicatie met andere afdelingen. Tijdens de Demoweek kunnen verspaners in een ontspannen sfeer kennis maken met uiteenlopende technieken om hun productieproces te optimaliseren. De deelnemende bedrijven van dit jaar zijn:

Bemet International (Veenendaal) – Productieproces van A tot Z optimaliseren met software.

Bendertechniek (Veenendaal) – De laatste ontwikkelingen op het gebied van verspanende metaalbewerkingsmachines en 3D industriële printtechnieken.

Cellro (Veenendaal) – Eenvoudig, flexibel en toekomstgericht automatiseren met Xcelerate.

DMG MORI (Veenendaal) – Innovaties op het gebied van verspanende metaalbewerkingsmachines en smart manufacturing om snel, nauwkeurig en efficiënt te produceren.

Dormer Pramet (Aanwezig bij Bendertechniek, Cellro, DMG MORI en Dymato) – Diverse tooling-innovaties en lancering van vernieuwde webshop functionaliteiten.

Dymato (Veenendaal) – Metaalbewerkingsmachines om een betrouwbaar en efficiënt productieproces te realiseren.

Heidenhain (Ede) – Gestroomlijnde communicatie tussen productievloer en andere afdelingen met Connected Machining.

Mitutoyo Benelux (Veenendaal) – Sneller en efficiënter meten met slimme meetmachines en “1-shot” software.

Thema: ‘hoe maakt u het?’
Het Demoweek-thema is dit keer: ‘hoe maakt u het?’ Velen die werkzaam zijn in de maakindustrie delen de passie om dingen te bouwen en beter te maken. Zoals een kind, dat met legostenen steeds mooiere bouwwerken in elkaar zet. Dit komt tijdens de Demoweek enerzijds tot uiting in de innovaties zelf, die binnen het kader van smart manufacturing helpen om slimmer te produceren met dezelfde middelen. Anderzijds gaan de bezoekers zelf ook bouwen. Zij krijgen namelijk van elk bedrijf dat ze bezoeken een bouwsteen. Wie zes of meer steentjes bouwt, gaat met een fraai geschenk naar huis.

Geïnteresseerde bezoekers kunnen zich gratis inschrijven voor de Demoweek 2017