Dener presenteert zich met ServoBrake kantpers op METAVAK

Dener Makina presenteert zich op METAVAK voor de eerste keer onder eigen vlag op een Nederlandse vakbeurs. De Turkse fabrikant zal dat doen met een riem-aangedreven ServoBrake kantpers (40 ton, 1500 mm).

Dener is drukdoende haar positie op de Nederlandse markt te versterken. Sinds 1 april is Wim van Kranen als sales manager in dienst getreden. Hij bouwt aan een eigen organisatie in de Benelux. Dener produceert een breed pakket plaatbewerkingsmachines met het accent op kantbanken en fiberlasers. “We richten ons op het beschikbaar maken van high-end technologie voor met name het middensegment van de markt”, vertelt Van Kranen. “Dener biedt hoogwaardige technologie op het gebied van kantbanken en lasersnijmachines met een prijsniveau dat heel interessant is voor dit marktsegment.”

Servo-elektrische kantbanken
De servo-elektrische kantbanken zijn leverbaar in de range van 40 tot 200 ton. Hier voert Dener twee lijnen: een kleine, spindel-aangedreven machine, leverbaar in versies van 40 ton en 1300 mm breed, en twee 20 ton machines met respectievelijk een breedte van 900 mm en 600 mm. Daarnaast is er de productlijn met riem-aangedreven machines, ServoBrake genaamd, van 40 ton, 1500 mm tot 200 ton, 4 meter breed. “Het zijn snelle machines met een relatief laag energieverbruik waarop je flexibel en met lage onderhoudskosten kunt produceren”, aldus Van Kranen. “Dat zijn zaken waar je als gebruiker uiteindelijk toch ook naar kijkt.” Deze machines worden uitgerust met componenten van gerenommeerde leveranciers. De kantbanken zijn bijvoorbeeld leverbaar met Delem besturingen en Wila klemmingen. Van Kranen: “Met ons programma kijken we naar de behoefte van de klant. Die kunnen we flexibel invullen. Bij het zoeken naar de passende oplossing kunnen we kiezen uit diverse besturingen van of ESA of Delem, de machine aandrijving (hydraulisch, hybride, elektrisch) en het gereedschapssysteem. Hetzelfde geldt voor de fiberlasersnijmachines. Deze zijn leverbaar met bronnen van IPG of Fanuc tot 8 kW en met verschillende tafelformaten van 1,5 x 3 meter tot 6 x 2 meter.” Ook laten alle Dener machines zich eenvoudig koppelen met de beschikbare off-line software oplossingen van de bekende software leveranciers.

Naamsbekendheid
In dit stadium is het voor Dener vooral belangrijk naamsbekendheid te genereren en referenties te winnen. “Met dat laatste zijn we al goed op weg. De producten worden goed ontvangen en binnenkort hebben we van onze kantbanken minimaal één exemplaar (servo-elektrisch riem aangedreven, spindel aaangedreven en hydraulisch) in het veld staan. Daarop kunnen we dan verder bouwen. METAVAK is een uitstekend platform om aan onze naamsbekendheid te werken. De afgelopen jaren heerste hier een heel positieve sfeer. Onze verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. We verwachten hier contact te leggen met toekomstige klanten.”

Dener, stand C116

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden

24-10 “We zijn nu 6 maanden live en steeds meer mensen weten OrderOn.com te vinden”,…

Automatisering

Onderscheidend vermogen van TFT

24-10 Vol passie heeft het sales-team van Tools for Technology bezoekers geïnformeerd over de vele…

MetavakNieuws

METAVAK trekt 6.200 bezoekers

10-10 Daar was drie dagen lang veel te beleven op de beursvloer. De exposanten toonden…

Verspanen

Hoffmann laat verspaners binnen vier dagen onbemand produceren

06-10 Dat wordt geen eenvoudige klus, weet ook Peter Jansen, Automation Specialist bij Hoffmann Quality…

Verspanen

Dymato presenteert Hyundai Wia instapmodel voor vijfvlaks verspanen

06-10 De KF3500/5a is gebaseerd op de drie-assige verticale KF5600 van Hyundai Wia. In tegenstelling…

MetavakNieuws

Vandaag derde en laatste METAVAK-dag

06-10 Na de gebruikelijke rustige aanloop op de eerste beursdag, wisten de bezoekers uit de…

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen