Dener presenteert zich met ServoBrake kantpers op METAVAK

0

Dener Makina presenteert zich op METAVAK voor de eerste keer onder eigen vlag op een Nederlandse vakbeurs. De Turkse fabrikant zal dat doen met een riem-aangedreven ServoBrake kantpers (40 ton, 1500 mm).

Dener is drukdoende haar positie op de Nederlandse markt te versterken. Sinds 1 april is Wim van Kranen als sales manager in dienst getreden. Hij bouwt aan een eigen organisatie in de Benelux. Dener produceert een breed pakket plaatbewerkingsmachines met het accent op kantbanken en fiberlasers. “We richten ons op het beschikbaar maken van high-end technologie voor met name het middensegment van de markt”, vertelt Van Kranen. “Dener biedt hoogwaardige technologie op het gebied van kantbanken en lasersnijmachines met een prijsniveau dat heel interessant is voor dit marktsegment.”

Servo-elektrische kantbanken
De servo-elektrische kantbanken zijn leverbaar in de range van 40 tot 200 ton. Hier voert Dener twee lijnen: een kleine, spindel-aangedreven machine, leverbaar in versies van 40 ton en 1300 mm breed, en twee 20 ton machines met respectievelijk een breedte van 900 mm en 600 mm. Daarnaast is er de productlijn met riem-aangedreven machines, ServoBrake genaamd, van 40 ton, 1500 mm tot 200 ton, 4 meter breed. “Het zijn snelle machines met een relatief laag energieverbruik waarop je flexibel en met lage onderhoudskosten kunt produceren”, aldus Van Kranen. “Dat zijn zaken waar je als gebruiker uiteindelijk toch ook naar kijkt.” Deze machines worden uitgerust met componenten van gerenommeerde leveranciers. De kantbanken zijn bijvoorbeeld leverbaar met Delem besturingen en Wila klemmingen. Van Kranen: “Met ons programma kijken we naar de behoefte van de klant. Die kunnen we flexibel invullen. Bij het zoeken naar de passende oplossing kunnen we kiezen uit diverse besturingen van of ESA of Delem, de machine aandrijving (hydraulisch, hybride, elektrisch) en het gereedschapssysteem. Hetzelfde geldt voor de fiberlasersnijmachines. Deze zijn leverbaar met bronnen van IPG of Fanuc tot 8 kW en met verschillende tafelformaten van 1,5 x 3 meter tot 6 x 2 meter.” Ook laten alle Dener machines zich eenvoudig koppelen met de beschikbare off-line software oplossingen van de bekende software leveranciers.

Naamsbekendheid
In dit stadium is het voor Dener vooral belangrijk naamsbekendheid te genereren en referenties te winnen. “Met dat laatste zijn we al goed op weg. De producten worden goed ontvangen en binnenkort hebben we van onze kantbanken minimaal één exemplaar (servo-elektrisch riem aangedreven, spindel aaangedreven en hydraulisch) in het veld staan. Daarop kunnen we dan verder bouwen. METAVAK is een uitstekend platform om aan onze naamsbekendheid te werken. De afgelopen jaren heerste hier een heel positieve sfeer. Onze verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. We verwachten hier contact te leggen met toekomstige klanten.”

Dener, stand C116