Digitalisering in de praktijk

0

De Federatie Metaalplaat (FDP) houdt op 29 juni een middagbijeenkomst bij MCB in Valkenswaard over  digitale informatieoverdracht tussen klant en leverancier.  Aan de hand van praktijkcases zullen de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de toeleveringsketen worden geschetst.

Na een presentatie over digitalisering bij MCB, zal Rob Geilleit van IPL Advies een overview gegeven van de ontwikkelingen op het gebied van digitalisering in de toeleveringsketen, zoals het gebruik van portals, berichtenuitwisseling, delen van productcatalogi en VMI, maar ook digitaal werken binnen de eigen muren, zoals het effectief werken met ERP, realtime informatievoorziening over de voortgang. De gepresenteerde cases worden in dit perspectief geplaatst. Geilleit zal een voorbeeld gegeven van hoe zonder gebruik van de tekening vanuit het ontwerp de productiemachines kunnen worden aangestuurd.

Yvo Otten van Suplacon zal spreken over automatisering voor orderaanmaak op basis van digitale tekening en order informatie. Aan de hand van een praktijkcase geeft hij inzicht in Suplacons visie op de toekomst. En wat daarvoor nodig is, zoals uitwisseling van STEP inclusief PMI (AP 242), maar ook het doorontwikkelen van de DSX standaard naar een XML (WDSL) standaard voor orderinformatie.
Renzo Kuster van Cadmes behandelt de informatieoverdracht van sales naar engineering naar werkvoorbereiding en naar productie met daarbij de koppelingen naar de ondersteunende systemen zoals ERP, CAD en PDM. Daarna is er nog een rondleiding bij MCB.

De aanvang van de bijeenkomst is 13.00 uur.
Aanmelden kan bij de FDP.