Disselhorst Metaal heeft weer lucht

Disselhorst Metaal in Raalte heeft de productieruimte met 1800 vierkante meter uitgebreid. Tevens is er 4000 vierkante meter grond bijgekocht en is het hele bedrijfsterrein verhard. Dat alles was dringend noodzakelijk omdat de omzet van de plaatwerktoeleverancier sinds 2011 met 50 procent is gegroeid. “Daardoor zaten we over de hele linie aan de grens met onze ruimtes”, zegt directeur-eigenaar Guido Slump. “Werkelijk alles zat hutje mutje vol, maar nu hebben we op alle fronten weer lucht.”

Nu het knelpunt ruimte is verdwenen, kan Disselhorst Metaal haar processen beter stroomlijnen. De extra vierkante meters zijn voor het grootste deel als zetruimte in gebruik genomen. De kantbanken en de Salvagnini buigautomaat staan daar nu. De ruimte die hierdoor is vrijgekomen is grotendeels ingericht voor het centraal opslaan van alle materialen. Er zijn aparte stellingen gebouwd voor de opslag van materialen die niet zo hard lopen. Hierdoor kunnen de magazijnen die de geautomatiseerde snij- en ponsinstallaties voeden worden gevuld met de hardlopende materialen die nodig zijn om in de nacht door te kunnen draaien.

Uitbreiding ponslasercapaciteit
Tevens is er door de uitbreiding ruimte gekomen voor een tweede ponslasercombinatie. Disselhorst Metaal heeft gekozen voor een gebruikte Trumatic 5000, die is geleverd door Bruma Machines. Slump: “Onze Trumatic 6000 ponslasercombinatie zat al jaren strak tegen de capaciteitsgrenzen aan. Met deze extra installatie erbij zijn we minder kwetsbaar voor storingen en is er ruimte om te expanderen.”
Zo is er op alle fronten weer lucht om verder te optimaliseren en te groeien. “Optimaliseren is een voortdurend proces, waarmee je nooit klaar bent”, zegt Slump. “Disselhorst Metaal is een full service dienstverlener in plaatbewerking. We zijn niet zo zeer op zoek naar incidentele klanten die webshops afstruinen op zoek naar de laagste prijs, maar we willen het de professionele inkoper zo makkelijk mogelijk maken om met ons zaken te doen. Goede bedrijfs- en planningsprocessen geven de stabiliteit die onze klanten waarderen. We kunnen voor hen onze plaatbewerkingstechnieken uitbreiden aan de engineeringkant maar ook aan de eindkant met montage-activiteiten en het produceren van modules. Ook dat wordt gewaardeerd.”

Alles onder één dak
Een voordeel daarbij is dat Disselhorst Metaal alle technieken, inclusief poedercoaten op hoog niveau, kan aanbieden onder één dak. Dat scheelt op voorhand al in de kosten. “Voor poedercoaten hoeven we bijvoorbeeld geen transportkosten te maken”, zegt Slump. “Maar ondanks dat voordeel moeten we voortdurend scherp blijven op onze kostprijs. Dus moeten we efficiënt blijven op alle deelprocessen. De kwaliteit staat daarbij voorop. Dat is niet alleen van belang voor onze klanten, maar ook voor ons zelf. Fouten wil je voorkomen, want het herstellen daarvan is hartstikke duur. Als de kwaliteit is geborgd, kijken we vervolgens of het sneller en goedkoper kan.”
De komende tijd kan in die zin nog veel winst worden behaald met de software, zo is Slumps overtuiging. “We hebben een bont landschap van software. Misschien gaan we wel naar één softwareomgeving toe. Dat staat hoog op de agenda voor volgend jaar.”

Laserlassen
De komende jaren zullen ook steeds duidelijker keuzes worden gemaakt in hoe je producten wilt maken. Disselhorst Metaal heeft daarbij onder meer oog voor verbindingstechniek. Door de verplaatsing van de buigautomaat kan er een lasrobot komen. Slump heeft ook hoge verwachtingen van het laserlassen. Disselhorst Metaal is al ruim een jaar met een relatief eenvoudige installatie aan het experimenteren om zelf kennis te ontwikkelen en om de belangstelling van klanten te wekken voor deze interessante techniek. Slump: “We boeken daarmee al behoorlijke successen. Vooral in de machinebouw, waar verspanende bewerkingen dankzij het laserlassen achterwege kunnen blijven. Laserlassen zorgt met weinig warmte-inbreng voor hoogwaardige lasverbindingen, waarmee je constructies makkelijker tot stand brengt. En het levert een optisch mooie las op zonder nabewerking.”
Op TIV Hardenberg zal Disselhorst Metaal net als vorig jaar de mogelijkheden van het laserlassen nadrukkelijk onder de aandacht brengen en diverse voorbeelden laten zien.  De huidige installatie ziet Slump als een opstap naar een professionele laserlascel op termijn. Want ook daarvoor is nu genoeg ruimte.

Disselhorst Metaal
Standnummer 426, TIV Hardenberg 2015

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TIV Hardenberg

Vernieuwde Emco CNC draaimachine

27-08 De Ridder THO toont onder andere de nieuwe Emco E45 MY CNC draaimachine met…

TIV Hardenberg

Eenvoudig doornloos buigen

27-08 Eijerkamp Techniek importeert en verkoopt machines voor verspanende en niet-verspanende metaalbewerking waarvan veel uit…

TIV Hardenberg

Spannende, nieuwe producten

27-08 KEM Europe staat voor het eerst op TIV in Hardenberg. Dit doet de importeur…

Verspanen

Hagoort levert nieuwe snij-koelvloeistof

27-08 Hagoorts nieuwe snij-koelvloeistof Jokisch W2 OP maakt korte metten met veelvoorkomende problemen als schuimvorming,…

TIV Hardenberg

STODT leidt op in CNC verspaning en mechatronica

27-08 STODT Toekomsttechniek is specialist in het opleiden in de CNC verspaning en mechatronica op…

TIV Hardenberg

Lasrobot op H-frame, universele oplossing voor toeleveranciers

27-08 Valk Welding demonstreert op haar stand een lasrobot op een torsievast H-vormig frame. Met…

TIV Hardenberg

Widenhorn lanceert dealerschap Universal Laser Systems

27-08 Widenhorn doet voor de 14e keer mee aan TIV Hardenberg, maar voor het eerst…

TIV Hardenberg

Edgecam maakt 5-assig simultaan frezen haalbaar voor kleine portemonnee

27-08 ATS EdgeIT, de elite Edgecam reseller van de Benelux, vestigt de aandacht op Edgecam…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV